Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ... Σήμερα ο κ. Σέργιος Μελαχροινός της Solidus Sec.

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ... Σήμερα ο κ. Σέργιος Μελαχροινός της Solidus Sec.

Η Αγορά έχει προεξοφλήσει την συντριπτική πλειονότητα των θετικών ειδήσεων και δεν περιμένει κάτι καινούργιο από πλευράς ειδησεογραφίας, πλην ίσως περισσότερες λεπτομέρειες για τις επικείμενες ΑΜΚ σε Eurobank και Εθνική...

ΚΑΙ πλέον αρχίζει να εξετάζει προσεκτικότερα τις πολιτικές εξελίξεις και να δημιουργεί σενάρια για την επόμενη πολιτική ημέρα της Χώρας, σύμφωνα με την άποψη του Σέργιου Μελαχροινού.

Από την άλλη, οι Αγορές δείχνουν να παρακολουθούν με συγκρατημένη ανησυχία τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Με αυτά τα δεδομένα, αρκετοί επενδυτές, κυρίως ξένοι, επιλέγουν να μειώσουν θέσεις πριν τις επερχόμενες αργίες του Πάσχα.

Την κατάσταση επιδεινώνει το συνεχιζόμενο rebalancing μεταξύ των Δεικτοβαρών μετοχών, που δείχνει να ευνοεί Τραπεζικές μετοχές και να πιέζει τα υπόλοιπα bluechips...

Ενώ αρνητικό ρόλο έχει αρχίσει να παίζει και η Παγκόσμια κουβέντα που έχει ξεκινήσει για το πόσο "φτηνές" είναι οι μετοχές διεθνώς.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά παρακολουθεί και την συγκρατημένη αλλαγή στάσης, προς το επιφυλακτικότερο, όσον αφορά τις "εισαγόμενες" εκθέσεις, ενώ από την άλλη συνεχίζεται η μείωση των αποδόσεων στα Ελληνικά ομόλογα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του αναλυτή της Solidus Sec., η περιοχή των 385 μονάδων για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και η περιοχή των 1200 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές στηρίξεις.

Και αν από αυτά τα επίπεδα δεν προκύψει αξιοπρόσεκτη και προπάντων πειστική ανοδική αντίδραση, τότε οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. θα κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, με τον χρονικό ορίζοντα της ταλαιπωρίας να κρατάει μέχρι τις Ευρωεκλογές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης