Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Οταν μιλούν οι ειδικοί... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος

tags :
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Οταν μιλούν οι ειδικοί... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος
Μετά από μια σύντομη αναμέτρηση με την περιοχή στήριξης των 1305 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς κάποιο "επικίνδυνο" πολιτικοοικονομικό νέο, παρά μόνο τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων λόγω αλλαγών στις σταθμίσεις των δεικτών, σε μια έντονη κατάβαση παρασέρνοντας στη πορεία όχι μόνο τον απλό κινητό μέσο των 50 ημερών, στις 1280 μονάδες, αλλά και τις διαγραμματικές στηρίξεις των 1250, 1220 και 1200 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Εύλογα τώρα σε αυτά τα επίπεδα τιμών δημιουργείται η αίσθηση μεταστροφής της βραχυχρόνιας τάσης από ανοδική σε καθοδική με το επίπεδο στήριξης των 1200 με 1180 να "ωχριά" εμπρός στη "μήνη" των ρευστοποιήσεων.

Πιθανά διαγραμματικά πατήματα σταθεροποίησης εντοπίζονται μετά τις 1180 μονάδες, στις 1160 και 1120 μονάδες με τη ζώνη των 1100 με 1095 μονάδων να αποτελούν το τελευταίο "προπύργιο" της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης.

Οι βαριές απώλειες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν φέρει αρκετούς ταλαντωτές σε επίπεδα, που έρχονται σε άμεση αντιπαράθεση με χρονικές περιόδους επενδυτικής ανησυχίας, όπως συγκεκριμένα με το Μάρτιο του 2013 (Κυπριακή αναταραχή) και τον Ιούνιο 2013 (αρχή ανακεφαλαιοποιήσεων Τραπεζών), στοιχείο, που προκαλεί σκεπτικισμό για τον τρόπο εκτέλεσης και μεθόδευσης των εντολών.

Η "υπερπουλημένη" εικόνα των περισσότερων Δεικτοβαρών μετοχών δεν μπορεί να αποκλείσει ανοδική αντίδραση, όμως αυτή θα πρέπει να αξιολογηθεί, μόνο στην περίπτωση που ο Δείκτης δώσει κλεισίματα υψηλότερα των 1250 μονάδων.

Η καθοδική καταστρατήγηση της ζώνης των 415 με 410 μονάδων έφερε πολύ γρήγορα το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης σε μια βίαιη κατάβαση, χαμηλότερα της άλλοτε ισχυρής ζώνης στήριξης των 400 με 394 μονάδων, κινούμενος πλέον με έντονη γωνία κλίσης προς το επόμενο σημαντικό επίπεδο στήριξης των 375 με 365 μονάδων.

Περιοχή, όπου έχει να διαρραγεί καθοδικά από τον περασμένο Οκτώβριο. Ζητούμενο για το στρατόπεδο των "Bulls" είναι η επιβεβαιωμένη επαναφορά του δείκτη σε επίπεδο δύο τουλάχιστον ημερήσιων κλεισιμάτων πάνω από τις 400 μονάδες, γεγονός όπου θα επαναχαράξει τον επόμενο ανοδικό κυματισμό.

Από απόψεως σχηματισμών το ιδεώδες για την επαναφορά του δείκτη σε ανοδικό βηματισμό θα ήταν ένα έντονα ανοδικό "candlestick" με ισχυρό τζίρο συναλλαγών παρά ένα πλαγιοσταθεροποιητικό pattern αδυναμίας, τονίζει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης