Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Στρατής Πολυχρονέας της Solidus Sec.

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Στρατής Πολυχρονέας της Solidus Sec.
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ: Μπορεί η ανακοίνωση-έκπληξη της αύξησης του μ/κ της Εθνικής Τράπεζας κατά 2,5 δισ. να ξάφνιασε την Αγορά, οδηγώντας σε σημαντική υποχώρηση τις μετοχές, ωστόσο η επιλογή αυτή έγινε, λόγω του ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος που υπάρχει από το εξωτερικό...

Και το οποίο έχει διαπιστωθεί όχι μόνο στις τελευταίες επιτυχείς αυξήσεις μ/κ των Ελληνικών Τραπεζών (Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς), αλλά και στις εκδόσεις ομολόγων, με τελευταίο παράδειγμα την επιτυχημένη διάθεση 5ετούς Κρατικού τίτλου για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, επισημαίνει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Για το λόγο αυτό άλλωστε προσανατολίζεται η Εθνική Τράπεζα και στην έκδοση εταιρικού ομολόγου δίνοντας εντολή σε ξένες Τράπεζες να διερευνήσουν το ενδιαφέρον που υπάρχει από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζουμε ότι η δημοπρασία 4ετούς ομολόγου της Τρ. Πειραιώς που έγινε στις 18/03/14 άντλησε 500 εκατ. με τιμή έκδοσης 99,66 και τοκομερίδιο 5%, τη στιγμή που το ομόλογό της σήμερα διαπραγματεύεται στο 104...

Ητοι καθαρή απόδοση άνω του 3,4% σε διάστημα μόλις τεσσάρων εβδομάδων (ετησιοποιημένη καθαρή άνω του 40%) για κεφάλαια που αντικρίζονται συνήθως με προθεσμιακές.

Προφανώς εδώ ισχύει το ρητό, ότι "οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές" και βεβαίως ότι όλοι οι εκδότες δεν είναι οι ίδιοι, αλλά αυτό που πιστοποιείται είναι το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για την Αγορά ομολόγων, η οποία έχει βελτιωθεί ουσιαστικά.

Να σημειωθεί επίσης, ότι στη δημοπρασία ΕΓΕΔ 13 Εβδομάδων το μεσοσταθμικό επιτόκιο υποχώρησε στο 2,45% από 3,10% στη δημοπρασία του Μαρτίου.

Εκτός όμως από τις αυξήσεις μ/κ των Εθνικής Τράπεζας και Eurobank, οι οποίες αναμένεται να αντλήσουν σημαντική ρευστότητα από την Αγορά, το ενδιαφέρον μετά το Πάσχα μεταστρέφεται στις Δημοτικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές...

Επειδή η πολιτική αβεβαιότητα είναι επί της ουσίας, ο βασικός λόγος που δεν επιτρέπει στην Χρηματιστηριακή Αγορά, στην τρέχουσα φάση, να αναρριχηθεί σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, τονίζει ο αναλυτής της Solidus Sec.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης