Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ... Σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ... Σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ: " Όπως σχολιάσαμε και την προηγούμενη εβδομαδιαία μας ανάλυση, μία 'bull market', ανά περιόδους, έχει σημαντικές και γρήγορες διορθώσεις, που ουσιαστικά αναγκάζουν τους 'βιαστικούς' να πουλήσουν, ενώ στα γυρίσματα υπάρχει και προσφορά τίτλων" επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Μπροστά μας έχουμε την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ πλησιάζουμε και την ολοκλήρωση των περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεων των Τραπεζών με παράλληλες μειώσεις των ποσοστών του ΤΧΣ στον κλάδο.

Η μεγαλύτερη, ουσιαστική και γρήγορη ιδιωτικοποίηση θα γίνει στην Eurobank, γεγονός που μπορεί να κάνει πιο σύντομα την διαφορά στο μέλλον.

Από την άλλη η Alpha Bank επέστρεψε τα χρήματα των προνομιούχων τίτλων πρώτη, ενώ τις επόμενες μέρες περιμένουμε αντίστοιχη κίνηση και από την Πειραιώς.

Μένει να δούμε αν η Αγορά κάνει κάποιον σχηματισμό που θα βοηθήσει στα έγκαιρα αγοραστικά σήματα, ή άλλη μία κίνηση "V" θα κάνει και πάλι την εμφάνιση της.

Οι ξένοι επενδυτές συνεχίζουν και "ψηφίζουν" Ελλάδα, έχοντας πιάσει στην παρούσα και τον Τραπεζικό κλάδο και βρίσκοντας την ευκαιρία μέσω των ΑΜΚ να παίρνουν σημαντικά ποσοστά σε χαμηλές τιμές.

Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι μεσοπρόθεσμα, ενώ στην παρούσα η Αγορά δοκίμασε και αντέκρουσε με επιτυχία τις πιέσεις στην πολύ σημαντική στήριξη της περιοχής του 1200.

Πλέον μένει να δούμε την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων στον Τραπεζικό κλάδο, μιας και αμέσως μετά μπορεί να δούμε και μία σημαντική αλλαγή και στον Τραπεζικό δείκτη, αν καταφέρει να κατοχυρώσει την περιοχή των 210-220 μονάδων.

Πλέον σκοπός της οικονομίας είναι να καταφέρει να αυξήσει το ΑΕΠ και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί με ανάπτυξη, ενώ επόμενο σημαντικό γεγονός είναι η αναδιάρθρωση του χρέους.

Μία σταδιακή μείωση φόρων είναι το πιο πιθανό να συμβεί παράλληλα με την καλυτέρευση της οικονομίας, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις επενδύσεις και την ανάπτυξη αλλά και την αύξηση των κερδών των εταιρειών.

"Ο στόχος των 1450 μονάδων συνεχίζει και υφίσταται για το 2014 ενώ μόνο μία σοβαρή πτώση στα ξένες Αγορές θα μπορούσε να μας προβληματίσει" εκτιμά ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης