Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης

Μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, πιθανότατα τεχνικού χαρακτήρα, που ακολούθησαν την βίαιη υποχώρηση των εννέα συνεδριάσεων που προηγήθηκε, η Αγορά επέστρεψε σε πτωτικές διαθέσεις με αυξημένες πιθανότητες να βάλει εκ νέου σε δοκιμασία τα χαμηλά της περασμένης Τετάρτης, επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Σε περίπτωση που ο Δείκτης σημειώσει καθοδική διαφυγή και αναζητήσει στήριξη σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, σαν επικρατέστερη περιοχή δείχνει αυτή των 1600 μονάδων, όπου και διέρχεται ο εκθετικός ΚΜΟ των 200 ημερών.

Από την άλλη, απόλυτα λογική δείχνει η αδυναμία της Αγοράς να διεκδικήσει νεότερα υψηλά, καθώς συνεχίζεται η άντληση ρευστότητας από ΑΜΚ και ομολογιακές εκδόσεις.

Όμως δεν θα πρέπει να αγνοηθεί ότι η κάλυψη των παραπάνω αναγκών ρευστότητας, είναι και μία "ψήφος εμπιστοσύνης" των ξένων χαρτοφυλακίων για τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, κάτι που μεσοπρόθεσμα θα αποτυπωθεί και στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Στα αρνητικά της εγχώριας Χρηματιστηριακής Αγοράς και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, παραμένει η συναλλακτική απαξίωση για πλήθος εισηγμένων μετοχών, που επιβεβαιώνει με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο την μικρή συμμετοχή των εγχώριων "κωδικών λιανικής" στα χρηματιστηριακά τεκταινόμενα.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης