Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν: Σήμερα ο Πανος Δάντης της Alfa Alliance

tags :
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν: Σήμερα ο Πανος Δάντης της Alfa Alliance

Συνεχίζεται η προσπάθεια αντίδρασης από την σημαντική υποχώρηση των τιμών που προηγήθηκε...

Ομως για να δημιουργηθούν οι τεχνικές προϋποθέσεις κίνησης σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα θα πρέπει ο FTSE25 να δώσει κλεισίματα υψηλότερα των 407 μονάδων, τονίζει ο Πάνος Δάντης της Alfa Alliance.

Παρά ταύτα δεν μπορεί να αποκλειστεί η άνοδος των τιμών, τεχνικού χαρακτήρα και με πρωταγωνιστή τον Τραπεζικό κλάδο, προκειμένου να απεγκλωβιστούν ξένα κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί σε Τραπεζικές μετοχές.

Από την άλλη, η σημαντική άνοδος του ποσοστού των Ευρωσκεπτικιστών στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τις Αγορές, αλλά και τους Ευρωπαίους ηγέτες που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν πολιτικές.

Η διατήρηση των υφιστάμενων πολιτικών λιτότητας, που μόνο αναπτυξιακές δεν μπορούν να θεωρηθούν, σε συνδυασμό με την σημαντική έλλειψη ρευστότητας, δείχνουν ότι η οικονομική ταλαιπωρία στον Ευρωπαϊκό Νότο θα συνεχιστεί.

Ασφαλώς και δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά για δείκτες της Wall Street, οι οποίοι συμπαρασύρουν ψηλότερα και τις Ευρωπαϊκές Αγορές (νέα ιστορικά υψηλά και για τον δείκτη DAX), κάτι το οποίο δεν έχει σχέση με τις επιδόσεις της Ευρωπαϊκής οικονομίας και κυρίως της Ευρωζώνης.

Όσον αφορά το Χ.Α. και σύμφωνα με την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου της Alfa Alliance, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου δεν δείχνουν ιδιαίτερα υποστηρικτικά για τις τρέχουσες αποτιμήσεις των περισσότερων εταιρειών που ανήκουν στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης...

... αν οι ξένες Αγορές συνεχίσουν να σημειώνουν νέα πολυετή, ή ιστορικά υψηλά, δεν αποκλείεται και το Ελληνικό Χρηματιστήριο να επαναπροσεγγίσει τα υψηλά Μαρτίου - Απριλίου, καθώς τα κεφάλαια που συνεχίζουν να διαμορφώνουν κλίμα και διαθέσεις, είναι κατά κύριο λόγο "εισαγόμενα".

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης