Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

"Δίνει τα ρέστα'' του ο γενικός δείκτης...

tags :
Η συσσώρευση που είχε πραγματοποιήσει για οκτώ τουλάχιστον συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης πέριξ των 770 μονάδων έσπασε βίαια καθοδικά μέσα σε δύο "ύποπτες" συνεδριάσεις με πολύ ισχνό τζίρο συναλλαγών, ανανεώνοντας για ακόμα μια φορά το αίσθημα της επενδυτικής ανασφάλειας, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η διατήρηση του Δείκτη πάνω από τη γραμμή στήριξης, που ενώνει τους δύο προηγούμενους τοπικούς πυθμένες και διέρχεται από την περιοχή των 720 μονάδων.

Όσο κρατάει πάνω από το εν λόγω σημείο μπορεί να δώσει μια βραχυχρόνια ανοδική αντίδραση προς το επίπεδο στιγμιαίας αντίστασης των 760 μονάδων, χαρακτηρίζοντας ως "fake" την πτωτική κίνηση των δύο πρώτων ημερών της τρέχουσας εβδομάδος.

Στην αντίθετη περίπτωση, όμως, που ο γδ αποτυπώσει επιτυχώς ένα καθοδικό candlestick με ισχυρό τζίρο συναλλαγών κάτω από τις 720 μονάδες, θα πρέπει να αναμένουμε άμεση καθοδική απόβαση προς τις 708 με 700 μονάδες, όπου εκεί θα καθοριστεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό εάν ο Δείκτης θα γράψει τη τιμή των 686 μονάδων.

Την ίδια ώρα, που ο γδ "δίνει τα ρέστα του" για τη διατήρησή του, ή μη, άνω του ψυχολογικού ορίου των 700 μονάδων ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινείται γύρω από τις 220 μονάδες με την "αμέριστη βοήθεια" της ΕΕΕ, όπου έχει αυξήσει πλέον τη βαρύτητά της στο δείκτη άνω του 21%.

Όσον αφορά το Τραπεζικό Δείκτη και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, η "κουρτίνα" των 500 μονάδων έχει ήδη "τραβηχτεί" ανοίγοντας τη καθοδική ορατότητα για νέα ιστορικά χαμηλά με νούμερα στήριξης δίχως ιδιαίτερη ουσία, καθώς οι τιμές και η κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών αντιπροσωπεύουν οίκους καθημαγμένους και σχεδόν χρεοκοπημένους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης