Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

X.A.: Η ειδησεογραφία της στιγμής δεν είναι ο καλύτερος δείκτης για αγοραπωλησίες...

tags :
X.A.: Η ειδησεογραφία της στιγμής δεν είναι ο καλύτερος δείκτης για αγοραπωλησίες...
Εν αναμονή

H αγορά κινήθηκε καθοδικά, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά το ανοδικό σοκ της Τετάρτης, μην μπορώντας να αξιολογήσει αν στέκουν οι αντίστοιχες φήμες.

Κοιτώντας ένα ημερήσιο γράφημα του 25άρη, παρατηρούμε ότι τρέχουμε ένα ανοδικό τρίγωνο, ανοδική διάσπαση του οποίου θα έχει μεγάλη σημασία για την συνέχιση (ή όχι) της κίνησης. Το 258 είναι η βασική μας αντίσταση τόσο στον σχηματισμό συσσώρευσης (με επόμενο στόχο 275) τόσο και για το μεσοπρόθεσμο καθοδικό trend.

Στα θετικά επίσης βρίσκεται και η επανασυσχέτιση ΓΔ και FTSE, οι οποίοι μετά από καιρό συμφωνούν λόγω του καλύτερου τραπεζικού κλάδου.

Το 03550 της ΑΛΦΑ το 127 της ΕΤΕ το 05250 της ΠΕΙΡ είναι αντιστάσεις που διάσπαση μπορούν να κάνουν την διαφορά. Η ΕΥΡΩΒ ήδη έσπασε το 015 και ψάχνει το 017 ή το 019

Θεωρούμε ότι οδηγός της αγοράς συνεχίζει να είναι η ψυχολογία, η οποία κυρίως κατευθύνεται από την ειδησεογραφία (με όλα τα παρατράγουδα των ΜΜΕ), θολώνοντας την κρίση των επενδυτών, οι οποίοι σε τέτοιες περιόδους πρέπει να ξεκαθαρίσουν κυρίως τον επενδυτικό ορίζοντα, ο οποίος σαφώς εξαρτάται και από το επενδυτικό ρίσκο του καθενός.

Υπενθυμίζουμε δε ότι η αγορά συνήθως προεξοφλεί ενδεχόμενες εξελίξεις, οπότε το βέβαιο είναι ότι η ειδησεογραφία της στιγμής (πχ κάποια δήλωση ή νέο) δεν είναι ο καλύτερος δείκτης για αγοραπωλησίες, καθώς χρειάζεται να ζυγίσουμε με αντικειμενικότητα την κατάσταση και να επενδύσουμε πάνω στην αντίστοιχη απόφαση-προσδοκία μας, με συγκεκριμένους επενδυτικούς κανόνες.

METK 819 alert
Intraday position Long stop 248
__________________________ 
Support: 251, 248, 245
Resist.: 255, 258, 261, 264
Daily spot market position Long
s/l 242
Ηλίας Ζαχαράκης
FAST FINANCE SEC


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης