Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΧΑΑ:Επόμενος σοβαρός μεσοπρόθεσμος στόχος η περιοχή 750-780 μονάδων…

tags :
ΧΑΑ:Επόμενος σοβαρός μεσοπρόθεσμος στόχος η περιοχή 750-780 μονάδων…

Greek Market WEEKLY Overview


H αγορά αφού δοκίμασε τον πολύ σημαντικό μας στόχο στην περιοχή του 650 έκλεισε με μικρή διόρθωση και μικρές απώλειες την εβδομάδα. Ο τραπεζικός κλάδος είχε ουσιαστικά τις μεγαλύτερες απώλειες θυμίζοντας πως είχε κλείσει ήδη την ψαλίδα του προηγούμενου διαστήματος. Αντίθετα υπήρξαν αρκετοί τίτλοι που έκλεισαν με σημαντικά κέρδη.

Οι διαφορές μεταξύ των μετοχών σε κινήσεις είναι χαρακτηριστικό θετικό για μία αγορά. Οι όγκοι σε αποδεκτά επίπεδα αν και θα θέλαμε αύξηση για να δούμε συνέχιση. Την Τρίτη έχουμε rebalancing περισσότερο αλλαγής σταθμίσεων με εξαίρεση την έξοδο της ΔΕΗ από τον MSCI.

Θυμίζουμε πως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σειρά έχουν οι αποφάσεις της ΕΚΤ σε σχέση με το waver και το QE με τα όποια πολύ σημαντικά οφέλη όχι μόνο στον κλάδο των τραπεζών αλλά εν γένει και στην οικονομία.

Στο κομμάτι του χρέους δεν καταφέραμε να πάρουμε έστω κάποια γραπτή συμφωνία έστω και για το μέλλον με όρους γεγονός που θα έκανε άμεσα την διαφορά στο ταμπλό. Αντίθετα το κλείσιμο της συμφωνίας ήταν αρκετό για να υπάρξει κατοχύρωση κερδών μετά από την προεξοφλητική κίνηση τιμών το τελευταίο διάστημα.

Η αλήθεια είναι πως το IMF δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα. Η διόρθωση είναι υγεία ειδικά όταν έχει να κάνει κυρίως με χρόνο εκτός από τιμές. Ο τραπεζικός κλάδος έχει το 52 επίπεδο που σημαντική στήριξη που πρέπει να κρατήσει σε κλείσιμο αν δεν θέλει να βγάλει μεγαλύτερη νότια κίνηση.

Τεχνικά πλέον θέλουμε ο ΓΔ να κλείσει πάνω από τις 600 μονάδες τον μήνα Μάιο ενώ μία κατοχύρωση του 650 μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό short squeeze ενώ παράλληλα με τα νέα μπορεί να έχουμε και σημαντικές εισροές νέων κεφαλαίων στην αγορά.

Όλα δείχνουν ότι η αγορά πλέον αλλάζει μεσοπρόθεσμη τάση με επόμενο στόχο την περιοχή των 750-780 μονάδων ασχέτως της όποιας διόρθωσης μπορεί να έρθει το επόμενο διάστημα. Η ζώνη των 590-600 είναι σημαντική μας στήριξη με κοντινή το 624.

Greek Market WEEKLY Overview

Εν κατακλείδι η οικονομία πήρε επιτέλους διαβατήριο για το κλείσιμο της αξιολόγησης που θα έπρεπε και θα μπορούσε να έχει τελειώσει από το 2014 αν δεν είχαμε μπει σε πολιτικές περιπέτειες.

Πλέον σκοπός μας είναι να κερδίσουμε πίσω την χαμένη εμπιστοσύνη και να συνεχίσουμε και να υλοποιήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που μας έχουν μείνει και που είναι πολύ σημαντικές για την οικονομία.

Πολύ σημαντικό θα είναι το γεγονός να κλείσουν τα χρέη του κράτους στους ιδιώτες μιας και θα δώσει σημαντική ρευστότητα και ολοκλήρωση σχεδίων που περίμεναν στο ψυγείο.

Το spread πλησιάζει τις τιμές που βγήκαμε στις αγορές πριν δύο χρόνια και αν τα καταφέρουμε και πάλι με την βοήθεια της ΕΚΤ θα είναι πολύ σημαντικό τόσο για το κράτος αλλά ακόμα περισσότερο για τις εταιρίες που θα βρουν διέξοδο για δανεισμό στις αγορές.

Μπορεί να περάσαμε ένα σημαντικό κάβο παρόλα αυτά πρέπει να τρέξουμε, αν θέλουμε η οικονομία να κάνει την διαφορά.

Πλέον κλείνει με το καλό τρίτος θετικός μήνας κάτι που είδαμε τελευταία φορά στις αρχές του 2014 με την αγορά πλέον να έχει αλλάξει μεσοπρόθεσμη τάση ανεξαρτήτως διόρθωσης το επόμενο διάστημα. Επόμενος σοβαρός μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η περιοχή των 750-780 μονάδων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης