Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Μαζί με τα “μπάνια του λαού” το ελληνικό χρηματιστήριο...

tags :
Μαζί με  τα “μπάνια του λαού” το ελληνικό χρηματιστήριο...

ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΓΓΟΣ (πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ): Το Χρηματιστήριο διατηρείται στα χαμηλά επίπεδα που βρέθηκε μετά το “Brexit” και προσπαθεί να βρει κατεύθυνση. 

Σήμερα αναμένονται τα “stress tests” των Ευρωπαϊκών Τραπεζών, που θα δώσουν το στίγμα των προθέσεων, για το αν θα εφαρμοστεί το “bail-in”, ή θα συνεχιστεί η πολιτική των Κρατικών επιχορηγήσεων.

Αν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις, θα εκληφθούν ως άσχημα νέα για τις Ελληνικές Τράπεζες, που δεν έχουν ξεπεράσει τον σκόπελο της αυτοχρηματοδότησης.

Στο Ελληνικό Χρηματιστήριο συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται αποκλειστικά Ξένοι, με αποτέλεσμα οι τοπικές εταιρικές ειδήσεις να μην έχουν μεγάλη επίδραση.

versal1

Ακούσαμε για την ενεργοποίηση του πακέτου Junker, για την αποκρατικοποίηση εταιρειών, για την ανάθεση έργων από αποκρατικοποιούμενες εταιρείες και άλλα πολλά. Ενώ στα παραπάνω έχουν εμπλοκή Ελληνικές εισηγμένες εταιρείες, δεν είδαμε θετική επίπτωση στις τιμές τους.

Οι Έλληνες κάνουν ότι διακοπές τους επιτρέπουν τα περιορισμένα οικονομικά τους και θα επανέλθουν μετά τα “μπάνια του λαού”. Το διεθνές κεφάλαιο συνεχίζει να βρίσκεται σε κίνηση, λόγω της εξαιρετικά αυξημένης γεωπολιτικής αναταραχής στον Κόσμο και το Φθινόπωρο, μετά από ένα καλό τουριστικό Καλοκαίρι, θα μπορούσε να κάνει πάλι την Ελλάδα προορισμό για κεφάλαια που βρίσκονται σε κίνηση.

Φθάνει να θέλουμε επενδυτές και όχι χασοσκόπους. “Οι επενδυτές επιδιώκουν σταθερότητα και αποδόσεις. Όποιος δεν επιδιώκει αυτά, έχει σκοπό να χάσει γρήγορα τα χρήματά του, σε αντίθεση με τον κερδοσκόπο που έχει σκοπό να βγάλει γρήγορα χρήματα…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης