Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Η χρονιά μας δείχνει, ότι είναι μετοχών και όχι δεικτών...

tags :
Η χρονιά μας δείχνει, ότι είναι μετοχών και όχι δεικτών...
Η αγορά έκλεισε με μικρά κέρδη την εβδομάδα που πέρασε δοκιμάζοντας τα υψηλά του Αυγούστου σε τέσσερις από τις πέντε συνεδριάσεις της εβδομάδας χωρίς να μπορέσει να τα κατοχυρώσει. Μία διάσπαση του 1585 μπορεί να μας φέρει στο 1627-1635 επίπεδο και να δοκιμάσει το πτωτικό χάσμα του BREXIT.

Μπορεί ο ΓΔ και ο f25 να μην κερδίζουν σημαντικό έδαφος δεν παύουν παρόλα αυτά κάποιοι τίτλοι να έχουν αποκτήσει σημαντικό ανοδικό Momentum έχοντας δώσει ήδη σημαντικές αποδόσεις. Παραδείγματα τάσης ο ΜΥΤΙΛ, η ΜΠΕΛΑ, η ΜΟΗ και πλέον και το ΒΙΟΧΑΛΚΟ.Ο τραπεζικός κλάδος εν υπνώσει περιμένοντας κάποιο νέο που μπορεί να τον ξυπνήσει.

Η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει τα προαπαιτούμενα και να πάρει την δόση των 1,7 που θα της δώσει ταμειακή ανάσα που τόσο έχει ανάγκη.

Αμέσως μετά ξεκινάει νέος γύρος για την β’ αξιολόγηση που μπορεί να κάνει την διαφορά στην οικονομία μιας και θα μας δώσει εισιτήριο για το QE και σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει μέχρι τέλος έτους.

Το θέμα χρέους φαίνεται να μπαίνει στους καλένδες αν και φαίνεται μόνο η κυβέρνηση προσπάθησε να το ανοίξει. Κάθε άλλη περίπτωση θα είναι έκπληξη σε ότι έχει να κάνει με το χρέος.

Οι επιλογές μας πλέον πέρασαν σε θετικό έδαφος με τον ΓΔ να χάνει 5,92%, τον F25 13,94% και τον τραπεζικός μόλις 40.65% από αρχές έτους. Σε επιθετική τάση έχουν προστεθεί η ΒΙΟΧΑΛΚΟ τα ΕΛΠΕ και ο ΟΠΑΠ.

Πρωταθλητές έτους είναι ο ΜΥΤΙΛ (39%) , ΣΑΡΑΝΤΗΣ (32%) , ΦΟΥΡΛΗΣ (26%) και ΦΟΛΙ(23%)

Η πτώση του ΕΥΡΩ έχει βοηθήσει το τελευταίο διάστημα τόσο τις Ευρωπαικές μετοχές όσο και τους ομολογιακούς τίτλους. Οι αποδόσεις έχουν σχεδόν μηδενίσει και πλέον κάποια κεφάλαια βρίσκουν διέξοδο με παραπάνω ρίσκο και στα Ελληνικά ομόλογα.

Αν η χώρα μπει στο QE που θα πάνε τα Ελληνικά εταιρικά ομόλογα από την στιγμή που ήδη ο ΟΤΕ και ο ΤΙΤΚ παίζουν στο 2% ενώ τα ΕΛΠΕ κάτω από το 5%;

Greek Market WEEKLY Overview

Προχώρησε και ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ έχοντας προσφορά από τους Κινέζους (State Grid of China) και τους Ιταλούς (Terna fund) περιμένοντας να δούμε τι τίμημα θα πιάσει  για το 24%. H Ελληνική αγορά μπορεί να έχει περιθωριοποιηθεί παρόλα αυτά οι καλές εταιρίες ελέγχονται από τους ξένους σε μεγάλο βαθμό, ενώ σε αυτές τις αποτιμήσεις δείχνουν ότι αντέχουν… περιμένοντας το trigger που θα εκκινήσει την οικονομία.

Φυσικά κάτι τέτοιο η αγορά θα το δείξει πρώτη, έχοντας “αποκαλύψει” ήδη τις προτιμήσεις της σε κάποιους τίτλους που οφείλουμε και να ακολουθούμε χωρίς να ψάχνουμε πάντα ποιες έχουν μείνει πίσω σε τιμές. Η χρονιά μας δείχνει ότι είναι μετοχών και όχι δεικτών.

Ηλίας Ζαχαράκης
FAST FINANCE Sec.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης