Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Πρόβλεψη ΣΟΚ από την UΒS για την ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου - Ποιοί ευνοούνται

tags :
Πρόβλεψη ΣΟΚ από την UΒS για την ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου - Ποιοί ευνοούνται
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΟΚ ΤΗΣ UBS ΓΙΑ ΤΟ EUR/USD !!!
  • ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ –ΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ
Η UBS ταράζει τα νερά και πάει κόντρα σε όλες τις αναλύσεις για το EUR/USD. Με την τιμή τώρα του EUR/USD στο 1.07 βλέπει στο τέλος του 2017 το EUR/USD να πηγαίνει στο 1.13 και στο τέλος του 2018 στο 1.17 (βλέπε παρακάτω πίνακα).

Η 
UBS το αιτιολογεί λέγοντας ότι η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει την άνοδο των αμερικάνικων επιτοκίων για το 2017 αλλά ο αστάθμητος παράγοντας που ακούει στο όνομα Ντόναλντ Τραμπ θέλει το δολάριο αδύναμο. Το πιο σημαντικό είναι ότι βλέπει στην Γαλλία να μην κερδίζει η Λεπέν τις εκλογές διότι σε αντίθετη περίπτωση εκεί αλλάζουν τα δεδομένα.

Τώρα, βάσει του μοντέλου 
PPP (PurchasingPowerParity) η UBS υπολογίζει ότι η ισοτιμία ισορροπίας για το EUR/USD είναι στο 1.25. Το ενδυνάμωμα του δολαρίου μέχρι τώρα ήταν στην διαφορά των επιτοκίων. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή είναι μία πρόβλεψη σοκ που αν επιβεβαιωθεί θα γίνει χαμός στο EUR/USD γιατί όλη η αγορά βλέπει το δολάριο να δυναμώνει, άλλοι βλέπουν να πηγαίνει στο 1.02, άλλοι στο 1.00 και άλλοι στο 0.95 με αποτέλεσμα κανείς μέχρι σήμερα να μην έχει δει το αντίθετο σενάριο και αυτό να πιάσει εξαπίνης όλη την αγορά.

Στα δικά μας τώρα αυτοί που χάνουν αν δυναμώσει το ευρώ είναι τα διυλιστήρια ΜΟΗ-ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος, ΤΙΤΑΝ και Πλαστικά Θράκης. Από την άλλη, κερδισμένες είναι οι εταιρείες που έχουν τα κοστολόγιά τους σε δολάρια και έσοδα σε ευρώ με τις δύο πιο ευνοημένες  
AEGEAN και JUMBO. Φίλοι μικροεπενδυτές, αυτό το σενάριο πλέον δεν είναι ένα σενάριο φαντασίας και η UBS δεν είναι κανένας τυχαίος παίκτης. Γι’ αυτό πάρτε το πολύ σοβαρά στην επόμενή σας επενδυτική κίνηση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης