Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Πολλά μικρά και μεγάλα (;) ενδιαφέροντα για τον κόσμο του Χ.Α και των αγορών (24/2)

tags :
Πολλά μικρά και μεγάλα (;) ενδιαφέροντα για τον κόσμο του Χ.Α και των αγορών (24/2)

ΦΡΙΓΟ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σε συμφωνία επί της αρχής με τον κύριο μέτοχό της, την επιτροπή ομολογιούχων, η οποία αντιπροσωπεύει μέρος των κατόχων των εκδοθεισών ομολογιών ύψους 250 εκατ. ευρώ, επιτοκίου 8,25% και λήξης 2018 καθώς και τους βασικούς τραπεζικούς δανειστές της, σχετικά με τις κύριες παραμέτρους της αναδιάρθρωσης της κεφαλαιακής δομής του ομίλου, κατέληξε η Frigoglass ΑΒΕΕ.

ΦΡΙΓΟ(1): Εκείνο που δεν αλλάζει πλέον είναι οι τεράστιες απώλειες επενδυτικών κεφαλαίων που χάθηκαν οριστικά…Και δεν μιλάμε για… συστημική τράπεζα που είναι… “αλλουνού παππά Ευαγγέλιο”.

  • Εδώ, πρόκειται περί καθαρά ιδιωτικού management που απέτυχε παταγωδώς και με ένα τρόπο που δεν χαρακτηρίζεται… Δεν υπάρχει η ανάλογη λέξη στο λεξιλόγιο.
ΦΡΙΓΟ(2): Από τα 17plus ευρώ προ 10ετίας (Που ήταν η ΕΕΕ τότε; ή η ΜΠΕΛΑ κοκ;; και που τώρα…) στα… 0,1400 τώρα… Και από τα 5,5000 ευρώ πριν μόλις τρία χρόνια… (έκτοτε -97,5%)…

ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ: Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους € 220.000 ανακοίνωσε η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παράβαση των διατάξεων του “άρθρου 36 του ν. 3283/2004 και του άρθρου 92 του ν. 4099/2012 κατά περίπτωση, λόγω διάθεσης στην ελληνική αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Aurora Defined Benefits Fund – USD Accelerated Class με έδρα Τρίτη χώρα…

  • Για την οποία διάθεση δεν είχε χορηγηθεί άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Συγκεκριμένα επιβλήθηκε πρόστιμο € 100.000 στην εταιρεία «Private Client Portfolio Investment Management Ltd»
  • Πρόστιμο € 40.000 στην κα Ελένη Γρυπάρη, πρόστιμο € 40.000 στον κ. Αλέξανδρο Μιντζιρίκη, πρόστιμο € 15.000 στον κ. Πέτρο Τζαμάλα…
  • Πρόστιμο € 15.000 στον κ. Παναγιώτη Φούντα και πρόστιμο €10.000 στην εταιρεία «ISIS Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε.».
ΑΠΟΡΙΑ: Τα κατά περιόδους επιβαλλόμενα πρόστιμα πρόστιμα εισπράτονται; Η με διάφορα δικονομικά “παιχνίδια” οι υπόχρεοι αποφεύγουν στο τέλος την καταβολή τους με αποτέλεσμα να μένουν μόνον οι εντυπώσεις; Μία απορία, που μάλλον δεν θα μας απαντηθεί… Τι…μάλλον τώρα… σίγουρα δεν θα μάθουμε ποτέ…

ΔΕΗ: Το 282 είναι κύρια αντίσταση μας με το 264 στήριξη. Διάσπαση ενός εκ των δύο μπορεί να μας φέρει στο 296 ή το 255 με το τελευταίο να είναι στοπ στο ημερήσιο Long

ΥΠΟΙΚ: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις το πλεόνασμα του προϋπολογισμού για τον Ιανουάριο 2017 – Στα 839 εκατ. ευρώ

Η “ΤΡΕΛΛΗ… ΚΟΝΟΜΑ”: Oι τέσσερεις μεγάλες εταιρείες ορκωτών ελεγκτών PricewaterhouseCoopes, Ernst & Young, Deloitte  και KPMG είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

  • Αυτό αναφέρει νέα έρευνα του Transnational Institute (TNI), με έδρα το Αμστερνταμ, η οποία επισημαίνει ότι χαμένες είναι οι ίδιες οι χώρες, οι οποίες τούς ανέθεσαν την σωτηρία τους και δη με παρότρυνση της EE: η Ελλάδα είχε ζημιές 29,8 δισ. ευρώ, δηλαδή το 10% του συνολικού δημοσίου χρέους της,  η Ισπανία 45,5 και η Ιρλανδία 46,6 δισ. ευρώ.
  • Από την έρευνα, με τίτλο “The Bail Out Business” (“Η επιχείρηση διάσωσης”), προκύπτει ότι οι τέσσερεις αυτές εταιρείες αποτελούν ένα ολιγοπώλιο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, των οποίων το μερίδιο ανέρχεται στο 60% της αγοράς.
  • Σε χώρες μάλιστα οι οποίες βρίσκονται σε κρίση όπως λ.χ. η Ισπανία και η Ιταλία, το μερίδιό τους ανέρχεται σε 80%.
  • Οι ορκωτοί ελεγκτές, κάτω από τα μάτια των οποίων κατέρρεαν οι τράπεζες, κέρδισαν τα περασμένα χρόνια εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ από τα Stresstests και τις υπηρεσίες παροχής συμβουλών στις χώρες μέλη της ΕΕ, για το πως να σώσουν τις τράπεζές τους.
Jumbo: Στις 28/2 (ΤΡΙΤΗ) τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2016/2017 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α.

QUEST HOLDINGS: Την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών κατά 2,30 ευρώ και την επιστροφή στους μετόχους σε είδος των μετοχών της BriQ Properties, καλείται να εγκρίνει η έκτακτη Γ.Σ. της Quest Συμμετοχών στις 17 Μαρτίου.


Οι εκτιμήσεις της Euroxx για τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών



Οι 4 τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται με 0,2-0,3x σε όρους TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2017, έναντι 0,9x των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Ωστόσο, συνεχίζονται οι ανησυχίες για την ποιότητα των κεφαλαίων τους (τα DTC ανέρχονται στο 40-72% των κεφαλαίων με βάση τα στοιχεία του 9μηνου του 2016), καθώς και τις προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων των NPLs και NPEs.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης