Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Κλειδί για την πορεία της αγοράς του Χ.Α. ο τραπεζικός κλάδος που υποαποδίδει για ακόμη μία φορά

tags :
Κλειδί για την πορεία της αγοράς του Χ.Α. ο τραπεζικός κλάδος που υποαποδίδει για ακόμη μία φορά

Βαγγέλης Σιούτης – Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ

Έχουμε συμπληρώσει δεκατρείς συνεδριάσεις που η Αγορά κινείται σε ένα στενό εύρος διακύμανσης είκοσι μονάδων ανάμεσα στις 640 και 660 μονάδες. Ταυτόχρονα οι όγκοι συναλλαγών έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα και η καθημερινή παρακολούθηση της συνεδρίασης πολλές φορές είναι μια βασανιστική διαδικασία…

Τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνουν ξεκάθαρα την στάση αναμονής των επενδυτών παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από την αξιολόγηση. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά την σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσής της για την πραγματική Οικονομία, τις Τράπεζες, τις επιπτώσεις της στις αποφάσεις της ΕΚΤ για το “QE”, τις αξιολογήσεις των Διεθνών Οίκων και την αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Χώρα μας και το Χρηματιστήριο.

Κάθε παράταση, ή σπάσιμο της αξιολόγησης και μεταφορά των σημαντικών αποφάσεων για αργότερα, θα συντηρήσει την αβεβαιότητα και την απραξία.

Σε περίπτωση θετικών εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις, η ανοδική διάσπαση της συσσώρευσης θα ανοίξει το δρόμο για τιμές ακόμη και πάνω από τις 700 μονάδες προς την περιοχή αντίστασης των 725 μονάδων.

Σε αντίθετη περίπτωση (καθυστερήσεων και παράτασης των εκκρεμοτήτων) ο Γενικός Δείκτης θα αναζητήσει στήριξη στη περιοχή του εκθετικού ΚΜΟ 200 ημερών στις 616 μονάδες που δύο φορές στο τρέχον έτος στήριξε τον Δείκτη.

Κλειδί για την πορεία του Γενικού Δείκτη παραμένει ο Τραπεζικός κλάδος που έχει υποαποδώσει για ακόμη μία φορά. Το θετικό είναι ότι προς το παρόν έχει κρατηθεί στη στήριξη του απλού ΚΜΟ 200 ημερών στις 756 μονάδες αλλά είναι πολύ πίσω σε σχέση με τις 867 μονάδες (25/1), ή 891 μονάδες (12/1) που ήταν, όταν ο Γενικός Δείκτης ήταν ξανά στις 660 μονάδες.

Σε αντίθεση με τον Τραπεζικό κλάδο, η πλειοψηφία των μετοχών του FTSE Large Cap κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα τιμών, με κάποιες μάλιστα να κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα όπως και μια μικρή μερίδα μετοχών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης (ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ, ΧΑΚΟΡ, ΚΟΥΕΣ, ΥΓΕΙΑ, ΑΝΕΜΟΣ) .

Με ενδιαφέρον περιμένουν οι επενδυτές τα αποτελέσματα του σημερινού (ΣΣ: Χθες) Euroworking Group, ενώ οι Διεθνείς Αγορές που παραμένουν κοντά στα υψηλά τους, θα έχουν αύριο (ΣΣ: Σήμερα) την προσοχή τους στραμμένη στις ανακοινώσεις για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ενώ την επόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Fed (14 – 15 Μαρτίου)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης