Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Βασίζονται στην παλαιά και δοκιμασμένη τεχνική...«Κάνε και καμιά-δυο εξεταστικές»

tags :
Βασίζονται στην παλαιά και δοκιμασμένη τεχνική...«Κάνε και καμιά-δυο εξεταστικές»



http://asset.tovima.gr

«Κάνε και καμιά-δυο εξεταστικές»

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή, όταν προανήγγειλε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, να κερνούσε σοκολατάκια για την ημέρα της γιορτής του και να δεχόταν τις ευχές όρθιος στα υπουργικά έδρανα από πλήθος βουλευτών και υπουργών, αλλά σας πληροφορώ ότι περνάει δύσκολες ώρες. Ισως το ίδιο δύσκολες με τις ώρες που πέρασε το 2015, τότε που βρεθήκαμε σε απόσταση αναπνοής από την επιστροφή στη δραχμή. Το βλέπεις άλλωστε στο πρόσωπό του, έχει αδυνατίσει, έχει σχηματίσει μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια του, πίνει συνεχώς νερό, φαίνεται ανήσυχος για όλα αυτά που συμβαίνουν λόγω της αξιολόγησης η οποία δεν κλείνει και έχει καταντήσει γι' αυτόν και τον Ευ. Τσακαλώτο βασανιστική και καταπιεστική...

Και όταν συμβαίνουν όλα αυτά, όταν δηλαδή εμφανίζεσαι προς τα έξω ανήσυχος και το ίδιο ανήσυχοι φαίνονται να είναι και οι βουλευτές σου, αρχίζεις να μηχανεύεσαι ένα σωρό τεχνάσματα. Ποια είναι αυτά; Βασίζονται στην παλαιά και δοκιμασμένη τεχνική που εφάρμοσε για αυτές τις περιπτώσεις ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Κάνε και καμιά-δυο εξεταστικές επιτροπές». Κάπως έτσι προέκυψαν η Προανακριτική για τον Γιάννο Παπαντωνίου και η Εξεταστική για τα θέματα Υγείας. Και για να υπάρχει σασπένς, αφού άρτον δεν μπορεί να δώσει παρά μόνο θέαμα, θέλει την Εξεταστική να την πάει πολύ πίσω, από το 2004, και κυρίως να βάλει στο μικροσκόπιο όλα αυτά  που συνέβησαν στην Υγεία το 2008. Αυτό βεβαίως προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία έχει μεν συναινέσει για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά οι πιο ψύχραιμοι και διορατικοί «γαλάζιοι» πρόσεξαν ότι ο κ. Τσίπρας πρώτη φορά αναμειγνύει και την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Ελληνο-αμερικανός στον ΣΥΡΙΖΑ


Ισως να μην το έχετε παρατηρήσει, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα διαθέτει ένα ζεύγος ελληνοαμερικανών υπουργών: τον Δ. Παπαδημητρίου, υπουργό Οικονομίας, και τη σύζυγό του, υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Η Ράνια είναι αρχαιότερη στο υπουργικό σχήμα από τον σύζυγό της και σπανίως κάνει δηλώσεις. Ο κ. Παπαδημητρίου μάς προέκυψε στον τελευταίο ανασχηματισμό, καθηγητής στο Bard College της Νέας Υόρκης και πρόεδρος του Levy Economics Institute από την ίδρυσή του. Πέραν του γεγονότος ότι το πρώτο σοκ που έπαθε εδώ στην Αθήνα ήταν όταν ήρθε αντιμέτωπος με την Ντέλια και τα άλλα παιδιά της τρόικας, του έκανε εντύπωση και κάτι άλλο: το ότι οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων μπορεί να «σφάζονται» στη Βουλή αλλά όταν βρεθούν στους διαδρόμους είναι σαν φίλοι. Τέτοια φαινόμενα, όπως λέει, δεν συμβαίνουν στο Κογκρέσο, όπου τα δύο κόμματα έχουν σαφείς διαφορετικές αντιλήψεις και βεβαίως δεν συμπεριφέρονται όπως τα φιλαράκια.

Οταν αναπολείς τη Σκάρλετ

Η σκωτσέζα σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύντροφός του από τα φοιτητικά τους χρόνια Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον, θεωρείται σοβαρή επαγγελματίας και είναι συνεργάτις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα. Δεν παύει όμως να είναι γυναίκα και σύζυγος και όταν ακούει τον άντρα της να λέει στη Βουλή ότι θα ήθελε να πιει ένα κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον πώς αλήθεια νομίζετε ότι αντιδρά; Σας πληροφορώ ότι καρφί δεν της καίγεται, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή πιστεύει ότι ο σύζυγός της υπουργός Οικονομικών «αστεία λέει». Αφού, όταν ερωτάται σχετικά, σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους (όπως κάθε σωστή σύζυγος υπουργού Οικονομικών) προσθέτοντας «εγώ είμαι σοβαρή». Και αμέσως μετά συμπληρώνει για τον άντρα της: «Αστείο θα ήταν», εννοώντας ότι ο Ευκλείδης πετάει κάπου-κάπου στη Βουλή κανένα αστειάκι, πάντοτε αλληγορικό, έτσι για να γίνει πιο πειστικός. Πάντως δηλώνει ότι «δεν την ενδιαφέρει το ζήτημα» και γελώντας (παρά τη γρίπη που τη βασανίζει εδώ και τρεις ημέρες) λέει: «Ούτε θύμωσα, ούτε τίποτα, άσ' τον να λέει...». Τώρα, αυτό που μου απομένει είναι να ρωτήσω και τη Σκάρλετ Τζοχάνσον, να δούμε τι λέει και αυτό το κορίτσι...


nnn


Για την ιστορία, θέλω να σας αναφέρω ότι η Χέδερ Γκίμπσον διατηρεί στην Τράπεζα της Ελλάδος μία από τις πιο υπεύθυνες θέσεις. Είναι διευθύντρια Οικονομικών Μελετών, δηλαδή κατέχει θέση-«κλειδί». Η μοναδική φορά που της ασκήθηκε κριτική ήταν λόγω της συνεργασίας της με το Ελληνικό Δημόσιο. Ορισμένοι «καλοθελητές» έθεταν ζήτημα «ηθικής κομψότητας» για τον κ. Τσακαλώτο που ήταν τότε μέλος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ και η σύζυγός του σύμβουλος του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου. Ειπώθηκε ότι ήταν και η λογογράφος του. Μπορεί τα ελληνικά της να είναι καλύτερα από του Ευκλείδη αλλά λογογράφος ποτέ δεν υπήρξε. Αλλωστε είχε προσληφθεί επί Λουκά Παπαδήμου.

Η Αικατερινάρη του Υπερταμείου

Σύννεφα μαθαίνω πως άρχισαν να μαζεύονται πάνω από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το γνωστό «Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων»

nnn

Οπως με πληροφορούν, κάποιοι στην κυβέρνηση τη διευθύνουσα σύμβουλο του Υπερταμείου Ράνια Αικατερινάρη την κατηγορούν πως... «δεν παίζει ομαδικά» και αυτό έχει τσατίσει κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ. Τους ρώτησα τι εννοούν και μου εξήγησαν ότι η κυρία Αικατερινάρη δεν λαμβάνει και τόσο υπόψη τον Γιώργο Διαμαντόπουλο, πρόεδρο του ΔΣ του Υπερταμείου, αλλά ούτε και τον Στέφανο Γιουρέλη, επικεφαλής επιχειρησιακών λειτουργιών.

nnn

Μαθαίνω μάλιστα ότι η κόρη της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη δεν φαίνεται να εμπιστεύεται ούτε την Ολγα Χαρίτου, η οποία είναι μέλος στο Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου. Η κυρία Χαρίτου όμως είναι κολλητή φίλη του Αλέξη Τσίπρα και σύζυγος του βουλευτή Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου. Οπότε μάλλον η Ράνια θα πρέπει να επιδείξει ομαδικότερο πνεύμα.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης