Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Χ.Α.: Εύθραυστη συσσώρευση και τα Ζητούμενα για την συνέχεια...

tags :
Χ.Α.: Εύθραυστη συσσώρευση και τα Ζητούμενα για την συνέχεια...
Απόστολος Μάνθος
Υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης και μέλος επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ. 


Εύθραυστη συσσώρευση γύρω από την "ελκτική δύναμη" της περιοχής των 638 - 635 μονάδων πραγματοποιεί στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης, δίχως μέχρι στιγμής να έχει δείξει ότι έχει τα κατάλληλα 'καύσιμα' για να διαφύγει από την πολύ ισχυρή αντίσταση της καθοδικής γραμμής στις 654 μονάδες, περίπου...

Αρνητική είναι μέχρι τώρα και η αδυναμία διαπερατότητας της "Least Squares Moving Average" στις 647 μονάδες, καθώς καθορίζει στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών του Δείκτη, μαζί με το απαραίτητο φίλτρο επιβεβαίωσης την υπάρχουσα βραχυχρόνια τάση.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι κατά πρώτον η διατήρηση του άτμητου σε επίπεδο "daily close" του χαμηλού των 23 συνεδριάσεων στις 628 μονάδες και κατά δεύτερον η εδραίωση του Γενικού Δείκτη μέσα στο εύρος διακύμανσης των 635 με 642 μονάδων, διαγραμματικές ενδείξεις, που μπορεί να δώσουν σημαντικούς πόντους στην προσπάθεια "πατήματος" και μετέπειτα ανοδικής καταστρατήγησης της προαναφερόμενης καθοδικής γραμμής αντίστασης στις 654 μονάδες.

Οποιαδήποτε επιστροφή με καταγραφή τιμών χαμηλότερες των 629 μονάδων θα "ανοίξει την καταπακτή" για τις 614 μονάδες.

Όσο ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιεί διακράτηση, σε επίπεδο "daily close" των 1692 με 1690 μονάδων, τόσο θα ανοίγονται προϋποθέσεις ανοδικής κίνησης προς τη γνωστή αντίσταση των 1760 με 1740 μονάδων. Επιτυχής είναι και η μέχρι τώρα αποτύπωση candlesticks με θετική κάτω σκιά.

Στον Τραπεζικό δείκτη ο εν εξελίξει σχηματισμός διπλού τοπικού πυθμένα στην περιοχή στήριξης των 670 μονάδων, αφήνει περιθώρια για μια πρώτη ανοδική αναθεώρηση της αντίστασης στις 738 μονάδες.

Καθοδικό "χάλασμα" του σχηματισμού θα δώσει χώρο για μια κατάβαση προς τη στήριξη ορόσημο των 610 μονάδων...


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης