Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

BofA-M.L.: Ποια είναι και με διαφορά η πιο ισχυρή ελληνική τράπεζα

tags :
BofA-M.L.: Ποια είναι και με διαφορά η πιο ισχυρή ελληνική τράπεζα

MERRILL LYNCH : ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 


Χθες, είδε το φως της δημοσιότητας η ανάλυση της BOFA για τις ελληνικές τράπεζες.

  • Έδωσε τιμή στόχο για την ΑΛΦΑ 1.93€, για την ΠΕΙΡΑΙΩΣ 0.18€, για την ΕΘΝΙΚΗ 0.26€ και για την EUROBANK 0.60€.
Το πιο σημαντικό στοιχείο του report – που παρέβλεψαν όλοι – βρίσκεται στη σελίδα 6 (βλ. παρακάτω) όπου εκεί φαίνεται ποια είναι η πιο ισχυρή ελληνική τράπεζα. Δηλαδή, ποιο είναι το CET1 χωρίς τον αναβαλλόμενο φόρο, χωρίς τις προνομιούχες μετοχές και χωρίς τα CoCos.

Αυτό έχει τεράστια σημασία διότι από αυτόν τον δείκτη και μόνο εξαρτάται αν μία τράπεζα θα χρειαστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και με τι ποσό.

Αποτέλεσμα εικόνας για bofa merrill lynch logo

Με διαφορά η πιο ισχυρή ελληνική τράπεζα όπου οι μέτοχοί της και οι καταθέτες της κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια είναι η ALPHA BANK. Το CET1 χωρίς αναβαλλόμενο φόρο, προνομιούχες και CoCos είναι στο 11.3% !!!!!, της ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι στο 5%, της ΕΘΝΙΚΗΣ στο 4.7% και της EUROBANK στο 3.7%.

Αντιλαμβάνεστε, ότι αν τα πράγματα χειροτερέψουν, η EUROBANK δεν την γλιτώνει την αύξηση με τίποτα ενώ θα χρειαστούν μικρότερη η ΕΘΝΙΚΗ και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

  • Η ALPHA το πιο πιθανό είναι να την γλιτώσει…
Γι’ αυτό φίλοι μικροεπενδυτές καλές οι τιμές στόχοι αλλά το πιο σημαντικό που πρέπει πάντα να κοιτάμε για να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι είναι το ποσοστό CET1 χωρίς αναβαλλόμενο φόρο, χωρίς προνομιούχες και χωρίς CoCos που έχει κάθε μία τράπεζα.

……………….



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης