Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Η Χρηματιστηριακή Αγορά έχει επιλέξει από την μία να βρίσκεται στα υψηλά έτους κι από την άλλη…

tags :
Η Χρηματιστηριακή Αγορά έχει επιλέξει από την μία να βρίσκεται στα υψηλά έτους κι από την άλλη…

  • Βαγγέλης Σιούτης:  Yπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ
Eξι συνεχόμενες συνεδριάσεις με κλείσιμο πάνω από τις 665 μονάδες συμπλήρωσε το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Έξι κλεισίματα πάνω από το στενό εύρος διακύμανσης (660 με 630 μονάδες) που είχε ταλαιπωρήσει την αγορά για ένα δίμηνο. Και όπως φαίνεται σήμερα θα έχουμε το έβδομο...

Καθημερινά οι επενδυτές βομβαρδίζονται από ειδήσεις, δηλώσεις, συναντήσεις, αναλύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η Χρηματιστηριακή Αγορά έχει επιλέξει από την μία να βρίσκεται στα υψηλά έτους, από την άλλη όμως να κρατά στάση αναμονής μέχρι να υπάρξουν χειροπιαστές αποδείξεις και δεν απομακρύνεται από τα τρέχοντα επίπεδα και οι όποιες κινήσεις γίνονται σε ένα στενό εύρος.

Το Eurogroup αναμένεται να ξεκαθαρίσει ως ένα σημείο το τοπίο. Μία καταρχήν συμφωνία και επιστροφή των Θεσμών είναι απαραίτητη για την κίνηση του Γενικού Δείκτη προς την αντίσταση των 720 μονάδων και να ανοίξει ο δρόμος για τον επόμενο σταθμό, την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ (21 – 23/4) για να δρομολογηθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και να υπάρξει η συνολική συμφωνία στο Eurogroup του Μαΐου.

Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξει καμία θετική εξέλιξη στο αυριανό Eurogroup, η υπομονή των επενδυτών θα δώσει την θέση της σε ρευστοποιήσεις με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 622 μονάδες να είναι η πρώτη σημαντική στήριξη.

Πέρα όμως από τις αντιδράσεις των επενδυτών, η παράταση της αβεβαιότητας θα διευρύνει το πλήγμα στη πραγματική Οικονομία.

Η άμεση επίλυση ζητημάτων όπως η αντιμετώπιση των “κόκκινων” δανείων, η προσέλκυση επενδύσεων, η αύξηση των καταθέσεων, η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη αν και ο στόχος για το 2017 δείχνει να έχει χαθεί.

Η Χρηματιστηριακή Αγορά έχει δύο πρόσωπα. Από την μία εταιρείες με ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα, με επιχειρηματικές ειδήσεις και με έμπρακτο ενδιαφέρον των βασικών μετόχων με αγορές μετοχών έχουν αρχίσει και θα συνεχίσουν να ξεχωρίζουν με ικανοποιητικά κέρδη για τους επενδυτές και από την άλλη ο “αδύναμος” Τραπεζικός κλάδος που πλήττεται περισσότερο από την παράταση της αβεβαιότητας.

Είναι θετικό ότι ο Τραπεζικός δείκτης έχει επανέλθει πάνω από τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών (730 μονάδες) πρέπει όμως να κλείσει άμεσα το πτωτικό “gap” στις 769,02 μονάδες για να κινηθεί προς την αντίσταση των 810 μονάδων.

Οι Διεθνείς Αγορές θα έχουν αύριο στραμμένο το βλέμμα τους στις ανακοινώσεις των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται χαμηλότεροι τζίροι αφού είναι Μεγάλη Εβδομάδα και για τους Καθολικούς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης