Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ: Επικρατέστερο το σενάριο περαιτέρω πλαγιοκαθοδικής διολίσθησης

tags :
Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ: Επικρατέστερο το σενάριο περαιτέρω πλαγιοκαθοδικής διολίσθησης

To σχόλιο της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ

Στη σημερινή συνεδρίαση οι ικανοποιητικές επιδόσεις του 1ου τριμήνου για την Πειραιώς, την Εθνική και την Motor Oil εκτιμήθηκαν αναλόγως από κοινού, με τα σενάρια που δημοσιοποίησε ο ESM.

Η βεβαρημένη ψυχολογία ευνοεί την πλευρά των πωλητών με αποτέλεσμα το σενάριο περαιτέρω πλαγιοκαθοδικής διολίσθησης να θεωρείται επικρατέστερο.

Οι αγοραστές επομένως, καλούνται να υπερασπιστούν τα νέα όρια στήριξης στη ζώνη 760 – 745 μονάδων, μέχρις ότου εμφανιστούν θετικοί καταλύτες αναφορικά με τις προσδοκίες σύγκλισης των απόψεων ΔΝΤ – Βερολίνου για τα του Ελληνικού χρέους.

Η παραβίαση των 780 μονάδων ανέτρεψε την βραχυπρόθεσμη τάση δίνοντας σήμα εξόδου στους βραχυπρόθεσμους και ως γνωστόν, η ‘θύρα εξόδου’ του Χ.Α., σε αντίθεση με εκείνη της εισόδου του, δεν φημίζεται για το ‘εύρος της’.

Για να τεθεί και πάλι σε ανοδική τροχιά θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να υπερβεί την αντίσταση του συστήματός μας που διέρχεται από τις 786 μονάδες. Έως τότε, κάθε ανοδική αντίδραση θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως τεχνικού χαρακτήρα διόρθωση.

Η πλησιέστερη στήριξη παρέχεται από το επίπεδο διόρθωσης 23,6% του ανοδικού κύματος από τις 602 στις 800 μονάδες και διέρχεται από τις 753 μονάδες.

Λίγο χαμηλότερα, από τις 745 μονάδες, διέρχεται ο εκθετικός ΚΜΟ των 30 ημερών όπου αναμένουμε να δοθεί σκληρή – κρίσιμη μάχη μεταξύ αγοραστών και πωλητών.

Εμείς θα ταχθούμε στο πλευρό των πρώτων, όπου ευελπιστούμε στο πέρας της πτώσης, ή έστω σε μία βραχυπρόθεσμη ‘αναπήδηση’.

Όλο το τελευταίο διάστημα, είχαμε τονίσει ότι η Αγορά είχε ήδη προεξοφλήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μόνο με την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με το χρέος, ο Τραπεζικός δείκτης θα μπορούσε να υπερβεί την ‘διακεκαυμένη ζώνη’ των 1080 – 1094 μονάδων, σενάριο που επίσης επανειλημμένα είχαμε επισημάνει ότι ήταν παντελώς απίθανο σε αυτήν την φάση.

Δυστυχώς οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Η ζώνη που εκτείνεται από τις 948 έως και τις 910 μονάδες βρίθει ισχυρότατων στηρίξεων όπου ευελπιστούμε ότι θα ανακόψει τους πωλητές, όμως μόνο με την ανακατάληψη των 980 και στην συνέχεια των 1017 μονάδων θα αποκατασταθεί η βαριά τραυματισμένη τεχνική εικόνα…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης