Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Κ.Φέγγος (πρόεδρος Versal ΑΕΠΕΥ): Κανονικά, αυτό είναι ένδειξη “bull market”

tags :
Κ.Φέγγος (πρόεδρος Versal ΑΕΠΕΥ): Κανονικά, αυτό είναι ένδειξη “bull market”

Κώστας Φέγγος (πρόεδρος Versal ΑΕΠΕΥ)

‘Αφού δοκιμάσαμε δύο φορές τις 800 μονάδες και μετά την αποτυχία του Eurogroup της Δευτέρας, ο Δείκτης προσπάθησε να διορθώσει, αλλά η υποχώρηση δεν είχε σημάδια πανικού. Κανονικά αυτό είναι ένδειξη “bull market”, καθώς στις δύσκολες στιγμές, φαίνεται να υπάρχουν αγοραστές, πρόθυμοι να ενισχύσουν τις θέσεις τους.

Το παραπάνω ενισχύεται από το γεγονός ότι μετά τα κέρδη της πρόσφατης ανόδου, πολλά χαρτοφυλάκια έχουν δημιουργήσει ρευστότητα και περιμένουν να ξανατοποθετηθούν σε κάποια πιθανή διόρθωση.

  • Όλα θα ήταν θετικά για το επόμενο διάστημα, εκτός δύο σημαντικών γεγονότων.
Είμαστε στο τέλος Μαϊου και το “sell in May and go away” έχει αφήσει μια πικρή γεύση στους επενδυτές σε ρηχές Αγορές όπως η Ελληνική.

Επίσης ακόμη συζητάμε τα ίδια όπως και λίγες μέρες πριν. Η αξιολόγηση δεν έκλεισε, η συμμετοχή μας στην ποσοτική χαλάρωση δεν είναι σίγουρη, για το χρέος ελπίζουμε σε υποσχέσεις για το μέλλον και όλα τα άλλα γνωστά.

Είναι απορίας άξιο, πως μπορούμε να συζητάμε τα ίδια πράγματα για πάνω από ένα χρόνο και ακόμα να βρίσκουμε νέες απόψεις να διατυπώσουμε. Γενικά οι προδιαγραφές υπάρχουν για συνέχιση της ανόδου αλλά ο κίνδυνος παραμένει ιδιαίτερα αυξημένος.

Η διατήρηση θέσεων στο Χρηματιστήριο μπορεί να αποφέρει κέρδη, αλλά οι επενδυτές θα πρέπει να διατηρούν σημαντική ρευστότητα στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια. Σε περίπτωση που η άνοδος είναι μακροχρόνια, θα βρουν πολλές ευκαιρίες για να τοποθετηθούν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης