Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Πλούσια αναμένεται η επόμενη εβδομάδα από γεγονότα και ανακοινώσεις

tags :
Πλούσια αναμένεται η επόμενη εβδομάδα από γεγονότα και ανακοινώσεις
Πλούσια αναμένεται η επόμενη εβδομάδα από γεγονότα και ανακοινώσεις:

Στο μακροοικονομικό πεδίο ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις για τις λιανικές πωλήσεις του α’ τριμήνου (31/5) ενώ την Παρασκευή (2/5) θα ανακοινωθούν οι εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής αρχής για το ΑΕΠ του α’ τριμήνου.

Κατά τα λοιπά η ατζέντα της ερχόμενης εβδομάδας γεμίζει με τακτικές και έκτακτες γενικές συνελεύσεις καθώς η μία μετά την άλλη εισηγμένες εταιρίες καλούν τους μετόχους τους για την έγκριση των οικονομικών πεπραγμένων της περυσινής χρονιάς.

Από τις σημαντικότερες Γενικές συνελεύσεις της ερχόμενης εβδομάδας ξεχωρίζουν οι Τέρνα Ενεργειακή,  Viohalco, Cenergy –  και οι δύο συνελεύσεις θα γίνουν στο Βέλγιο- την Τρίτη (30/5) Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ (1/6) –με θέμα μεταξύ άλλων την συγχώνευση των εταιριών και η εβδομάδα κλείνει με Inform Λύκο (2/6).

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων η Lamda Development την Τρίτη 30 Μαΐου συνεχίζει την ροή των δημοσιεύσεων ακολουθούμενη την προσεχή Τετάρτη το απόγευμα (31/5)  από την Alpha bank.

Σε ότι αφορά τις αποκοπές μερισμάτων στις 30 Μαΐου το Πλαίσιο και τα ΕΧΑΕ θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα χρήσεως ύψους 5 και 6 λεπτών ανά μετοχή αντίστοιχα.

Έως την Τετάρτη αναμένεται η απόφαση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά την παράταση κατά ένα μήνα της διαδικασίας προσφορών.

Τέλος επισημαίνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης θα λάβει χώρα η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI που είθισται να επηρεάζει έντονα συναλλακτικά την συμπεριφορά των μετοχών που συμμετέχουν στους σχετικούς δείκτες.

Μ.ΧΑΤΖ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης