Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΟΚ ΤΗΣ HSBC – Προσοχή, έρχεται καταιγίδα!

tags :
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΟΚ ΤΗΣ HSBC – Προσοχή, έρχεται καταιγίδα!

Η HSBC έρχεται να ταράξει τα νερά λέγοντας ότι βλέπει το ευρώ να δυναμώνει έναντι του δολαρίου και να πηγαίνει μέχρι το τέλος του 2017 στο 1.20. Όπως γνωρίζετε, η στήλη ήταν η πρώτη που σας είχε επιστήσει την προσοχή στο 1.05 ότι θα πάθουν βατερλό οι long του δολαρίου.

Από τότε, το ευρώ έχει κάνει ένα ράλι και από το 1.05 έχει πάει στο 1.14. Αυτό που μας κάνει τρομερή εντύπωση είναι ότι στους εγχώριους αναλυτές επικρατεί Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ !!!

Και εξηγούμαστε… όταν το ευρωδόλαρο ήταν στο 1.05 όλοι ήταν λαλίστατοι, έβγαζαν αναλύσεις προβλέποντας ότι το δολάριο θα δυναμώσει κι άλλο, για αυτό αναβαθμίζανε μετοχές που επηρεάζονται από την ενδυνάμωση του δολαρίου βλέπε πχ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΤΙΤΑΝΑΣ κλπ.

Καλά βρε παιδιά, είπαμε, σας δίνουν ένα σκασμό προμήθειες αυτές οι εταιρείες, δεν νομίζετε όμως ότι πλέον ήρθε η ώρα να βγάλετε ένα report που να αποτυπώνει την τωρινή πραγματικότητα στο ευρωδόλαρο; Πολύ καιρό δεν κάνετε τα στραβά μάτια;

Δυστυχώς, όπως στο 1.05 είχε βγει η UBS και είχε πει  αγοράστε το ευρώ γιατί έρχεται ράλι έτσι τώρα και η HSBC πάει κόντρα στο ρεύμα κι ενώ όλες οι μεγάλες τράπεζες που παρακολουθεί το Bloomberg έχουν ανεβάσει τη μέση εκτίμηση για το ευρωδόλαρο στο 1.12 έρχεται η HSBC να δώσει στόχο το 1.20.

Η HSBC το βασίζει λέγοντας ότι η άνοδος από το 1.05 στο 1.14 έγινε διότι το spread μεταξύ του 10ετούς αμερικάνικου ομολόγου και του 10ετούς γερμανικού μειώθηκε από 235 μονάδες βάσης σε 180 μονάδες βάσης και προβλέπει ότι θα μειωθεί ακόμα 80 μονάδες βάσης και έτσι θα συνεχιστεί το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί όπου να ‘ναι θα έρθει καταιγίδα υποβαθμίσεων για την μελλοντική κερδοφορία των εταιρειών που πλήττονται τα μέγιστα από την ανατίμηση του ευρώ (βλέπε ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΤΙΤΑΝΑΣ).

Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτές οι εταιρείες που πλήττονται, είναι και μικρότερες όπως τα Πλαστικά Θράκης και εξαγωγικοί όμιλοι όπως ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ και οι ιχθυοκαλλιέργειες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης