Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΧΑ: Οι ακραίες πτώσεις είναι συνήθως αγοραστικές ευκαιρίες, όταν δεν δικαιολογούνται επαρκώς

tags :
ΧΑ: Οι ακραίες πτώσεις είναι συνήθως αγοραστικές ευκαιρίες, όταν δεν δικαιολογούνται επαρκώς
Νίκος Σακαρέλης – αναλυτής της Wealth F. Services

  • Η φύση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ως μια Αναδυόμενη Αγορά, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά τις τελευταίες ημέρες
Η έντονη μεταβλητότητα που ξεκίνησε από τον Τραπεζικό τομέα, επεκτάθηκε και σε τίτλους που δεν άξιζαν τέτοιας “μεταχείρισης” λόγω και της αναδιάρθρωσης δεικτών από FTSE και Eurostoxx.

Όταν το γενικευμένο “sell off” δεν συνοδεύεται από πτώση στα ομόλογα και όταν δεν υπάρχει ειδησεογραφία για ναυάγιο διαπραγματεύσεων α λα 2015, τότε οι ακραίες πτώσεις είναι συνήθως αγοραστικές ευκαιρίες.

Ειδικά όταν και η τεχνική εικόνα πολλών μετοχών εμφανίζει υπερπουλημένες περιοχές, με τον RSI σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα είναι σπάνιο να “τιμωρείται” εταιρεία που έβγαλε ένα από τα καλύτερα τρίμηνα στην ιστορία της, δύο ημέρες μετά με πτώση έως και 6%.

Πέρα από το βραχυπρόθεσμο επίπεδο όμως, οι προβληματισμοί για την επίτευξη των στόχων στα “κόκκινα” δάνεια παραμένουν. Σε ότι αφορά την ποιότητα των κεφαλαίων των Ελληνικών Τραπεζών, είναι γνωστό ότι το θέμα της αναγνώρισης της αναβαλλόμενης φορολογίας αφορά όλες τις Τράπεζες του Ευρωπαϊκού Νότου και όχι μόνο τις Ελληνικές.

Τα δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά σε ανταλλαγή των ομολόγων του PSI με νέα, ώστε να υπάρχουν 5 – 6 σειρές και όχι πάνω από 17 όπως τώρα, θα βελτιώσουν και το προφίλ χρέους της Χώρας αλλά και τη ρευστότητα των τραπεζών.

Εντούτοις, προσοχή θέλει ο αδύναμα εποχιακά Σεπτέμβριος τόσο σε Παγκόσμιο επίπεδο, όσο και σε εγχώριο, αλλά και εταιρείες ειδικά της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης που η άνοδος τους δεν οφείλεται σε θεμελιώδη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν το πόρισμα της ΤτΕ για την Πειραιώς, τα αποτελέσματα της ΔΕΗ την επόμενη εβδομάδα και η πορεία του ΑΕΠ το γ τρίμηνο που περιλαμβάνει την τουριστική περίοδο.

Στηρίξεις για το Γενικό Δείκτη εντοπίζονται στις 730 μονάδες και στις 710 μονάδες, ενώ αντιστάσεις υπάρχουν στις 780 μονάδες και 810 μονάδες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης