Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Πέτρος Στεριώτης: Η Αγορά δεν διαθέτει, “βάθος” και παραμένει έντονα συναισθηματική

tags :
Πέτρος Στεριώτης: Η Αγορά δεν διαθέτει, “βάθος” και παραμένει έντονα συναισθηματική


Η ανακεφαλαιοποίηση παραμένει στο τραπέζι, όσο τα Τραπεζικά χαρτοφυλάκιά δεν εξυγιαίνονται, με την πραγματική Οικονομία να μην βοηθάει ούτε προς αυτή την κατεύθυνση.

Το beta του κλάδου, σε συνδυασμό με την απότομη “bear market” είναι απαγορευτικό για τοποθετήσεις συντηρητικών χαρτοφυλακίων, που πιθανότατα εκτιμούν ότι θα υπάρξει δυνατότητα εισόδου από χαμηλότερα επίπεδα.

Η αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος της Γερμανίας δε δημιουργεί ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας για “χαλάρωση” των μνημονιακών υποχρεώσεων και πλέον αναμένεται το νέο αφήγημα για δημιουργία προσδοκιών στο εσωτερικό της Χώρας, αν και δεν ήμαστε βέβαιοι ότι η Χρηματιστηριακή Αγορά θα το ακολουθήσει σύντομα.

Γενικώς δεν αναμένουμε αλλαγή πλεύσης από τους Δανειστές, ενώ η συγκυρία δεν ευνοεί τη Λεωφόρο Αθηνών, καθώς οι Κεντρικές Τράπεζες, που στήριξαν το πολυετές ράλι των Ξένων Αγορών, έχουν προαναγγείλει τη σταδιακή απόσυρση των μέτρων νομισματικής χαλάρωσης.

Η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών στην Ευρωζώνη αφήνει “ασυγκίνητη” την Εθνική μας Οικονομία, η οποία μετά από τόσα χρόνια θυσιών των πολιτών ακόμη αναζητά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Όσο και αν γίνονται προσπάθειες υποβάθμισης των όσων δείχνει το χρηματιστηριακό ταμπλό, δεν μπορούμε να αγνοούμε τα μηνύματα που αυτό εκπέμπει, σχετικά με την αξιοπιστία των ακολουθούμενων πολιτικών.

Φυσικά, η εγχώρια Μετοχική Αγορά δεν διαθέτει, σε καμία περίπτωση, “βάθος” και παραμένει έντονα συναισθηματική, κινούμενη τα τελευταία χρόνια ανάλογα με τις διαθέσεις της φημολογίας σχετικά με αξιολογήσεις, μνημόνια κλπ.

Από τεχνική άποψη, για τον Τραπεζικό δείκτη, η τεχνική ανάλυση δίνει την επόμενη στήριξη στις 700 μονάδες και μετά η “άβυσσος” και συγκεκριμένα οι 665, οι 605 και οι 565 μονάδες.

Σε ότι αφορά τον Γενικό Δείκτη, που εμφάνισε μικρότερες απώλειες από τις Τράπεζες (κάτι που κρατάμε για το μέλλον, καθώς η σχετική υπεραπόδοση του ΓΔ στο υπάρχον ‘πεδίο μάχης’ έχει τη δική της σημασία), ενδιαφέρον είχε η χθεσινή αναπήδηση από τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών (730 μονάδες), αν και είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για “bullish reversal”.  Για ανατροπή της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης θα χρειαστούν κλεισίματα πάνω από τις 790, οπότε χρειάζεται αναμονή

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης