Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Καιρός να τους υπενθυμίσουν οι αρμόδιοι τι πρέπει να γράφουν για τα ίδια κεφάλαια τους

tags :
Καιρός να τους υπενθυμίσουν οι αρμόδιοι τι πρέπει να γράφουν για τα ίδια κεφάλαια τους
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: 

Τα ίδια κεφάλαια διαµορφώθηκαν σε € 881,5 εκατ. έναντι € 892,4 εκατ. στις 31.12.2016 (στην οικονομική έκθεση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ)… ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;

  • Στην ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  η κατάσταση ξεκαθαρίζει…. ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ σε Μη ελέγχουσες συµµετοχές  211,5 εκατ. ευρώ και ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ μετόχων Ελλάκτωρ: 670 εκατ. ευρώ.
ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ότι αυτό περνάει στο… “ΝΤΟΥΚΟΥ” σε αναλύσεις, καταστάσεις και σχόλια όλων των ειδικών (sic)… OMΩΣ άλλο πράγμα τα 881 κι άλλο, εντελώς διαφορετικά τα 670 εκατ. ευρώ.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΝ: Ο δείκτης δανειακής μόχλευσης π.χ. στην 1η περίπτωση βρίσκεται στο 1,13 ενώ στη 2η στο 1,5. Με τον δανεισμό στα 1,44 δισ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 450 εκατ. ευρώ. (Καθαρός δανεισμός: 989 εκατ. ευρώ).

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αυτή δεν παρατηρείται, φυσικά, μόνον στον Ελλάκτωρα. Πρόχειρα μας έρχονται στο νου και οι περιπτώσεις των ΛΑΜΔΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ αλλά υπάρχουν κι αρκετές δεκάδες ακόμη. Επομένως και για να μην ισχύουν τα… ΜΗ ίδια μέτρα και σταθμά, ας τους το ξεκαθαρίσουν οι αρμόδιοι του Χ.Α.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και όχι μόνον το ύψος των υποχρεώσεων του Ελλάκτωρα στα 2,8 δισ. ευρώ φαντάζει αλλά και είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος… Στα 1,18 δισ. ευρώ ευρώ μάλιστα οι ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ…

ΒΑΣ.ΠΑΠ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης