Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

H ακτινογραφία του ομίλου Ιντρακόμ...

tags :
H ακτινογραφία του ομίλου  Ιντρακόμ...
ΙΝΤΚΑ( του ειδικού συνεργάτη μας):Την ώρα που η διοίκηση της εταιρείας, αλλά και άλλα μέσα επικοινωνίας, ούτε λίγο ούτε πολύ ''θριαμβολογούσαν'', για τις μειωμένες ζημιές που εμφάνισε η Intracom στο εννεάμηνο...
  • την ίδια στιγμή η ενδελεχής εξέταση του ισολογισμού της, δείχνει μία άλλη εικόνα.
Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, η Intracom δυστυχώς, έχει καταγράψει αθροιστικές ζημιές 124 εκατ. ευρώ και θεαματική πτώση του τζίρου της, ακολουθώντας μία συνεχώς φθίνουσα πορεία.

Ο τζίρος της στο εφετινό εννεάμηνο μειώθηκε σε 377,4 εκατ. από 394,9 εκατ. ευρώ στο ίδιο διάστημα πέρυσι και οι ζημιές της εμφανίστηκε ότι περιορίστηκαν σε 13 εκατ. από 21 εκατ. ευρώ στο περυσινό εννεάμηνο..
  • με τα ίδια κεφάλαιά της να υποχωρούν σε 295,7 εκατ. ευρώ από 309 εκατ. ευρώ πέρυσι.
ΙΝΤΚΑ: Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός αυξήθηκε σε 319 εκατ. από 312 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα παρά τον μειωμένο τζίρο της εταιρείας, τα αποθέματά της αυξήθηκαν σε 51,6 εκατ. από 48,9 εκατ. γεγονός που προκαλεί βεβαίως ανησυχίες.

Ο καθαρός δανεισμός της Intracom από 258,751 εκατ. στο τέλος του 2012 παρέμεινε σταθερός στα 258,826 εκατ. στο εννεάμηνο. 


Το πρόβλημα, όμως, για τον εισηγμένο όμιλο, έγκειται στο ότι ενώ πέρυσι είχε αποσβέσεις 56,3 εκατ. ευρώ, εφέτος στο εννεάμηνο εμφάνισε 48,2 εκατ., λιγότερες δηλαδή κατά 8 εκατομμύρια.

ΙΝΤΚΑ(Ι): Επιπλέον οι χρεωστικοί τόκοι από 23,565 εκατ. διαμορφώθηκαν σε 20,109 εκατ., μειωμένοι κατά 3,456 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή από τους δύο αυτούς δείκτες είχε μείωση κατά 11,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αν ''προστεθούν'' στα 13 εκατ. ευρώ, τότε προκύπτει ότι οι ζημίες ανήλθαν σε 24,5 εκατ., μεγαλύτερες δηλαδή απ’ αυτές που ανακοινώθηκαν.

Βεβαίως στη διαμόρφωση της εικόνας του εννεαμήνου συνέβαλε και η HOL, η οποία από ζημιές 12,5 εκατ. πέρασε σε κέρδη 2,4 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς, όμως, η Intrasoft International και η Intracom Telecom συνεχίζουν να παράγουν ζημίες.

Θα πρέπει, όμως, να επισημανθεί, ότι η Intracom, πέραν της μείωσης του τζίρου της, δυστυχώς βγάζει για αρκετά χρόνια ζημίες. Οι εταιρείες δεν αποτελούνται μόνο από BV, αλλά θα πρέπει να υποστηρίζονται από κέρδη, αλλιώς το BV εξανεμίζεται.

Ελπίζουμε ο νέος CFO, Χρήστος Μυστριώτης, ένα εξαιρετικό πρώην στέλεχος της Intralot να βοηθήσει ώστε να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική εικόνα του ομίλου Intracom.


Άλλωστε, το αξίζει γιατί πρόκειται για ένα σύνολο επιχειρήσεων που δίνει πολλές θέσεις εργασίας και συνδράμει σε σημαντικό βαθμό στις εξαγωγές της χώρας.

πηγή: www.sportandbusiness.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης