Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Φουρλής: Δεν είναι μόνον τα ΙΚΕΑ και η Intersport...

tags :
Φουρλής: Δεν είναι μόνον τα ΙΚΕΑ και η Intersport...

ΦΡΛΚ: Μπορεί κέρδη να μην βγάζει - ούτε πρόκειται να βγάλει στις 1-2 τρέχουσες χρήσεις - αλλά το 2007 είχε 20 και πλέον ευρώ ενώ τώρα μόλις που ξέφυγε από τα 4,00 ευρώ. Και τότε είχε 2 ΙΚΕΑ και 32 INTERSPORT ενώ τώρα διαθέτει 7 ΙΚΕΑ και 84 INTERSPORT...

ΦΟΥΡΛΗΣ: Και να μην ξεχνάμε την άνω των 300 εκατ. ευρώ επένδυση για την κατασκευή του καινούργιου πολυλειτουργικού συγκροτήματος της Σόφιας από τον όμιλο (ΙΚΕΑ και στη Βουλγαρία) και τον Danaos από τον κλάδο της ναυτιλίας. Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται δίπλα στο ΙΚΕΑ, ενώ θα υπάρξει μια ζώνη κατοικιών για 500 οικογένειες και επιχειρηματική ζώνη με γραφεία, εγκαταστάσεις αθλητισμού και ανάπαυσης, καθώς και ένα πάρκο στους πρόποδες του βουνού Βίτοσα.

FOURLIS: Το Sofia Ring Development είναι το μεγαλύτερο έργο μικτού προορισμού στη Βουλγαρία, που απλώνεται πάνω σε 400 000 τ.μ. Η συνολική επένδυση στο Sofia Ring Mall ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ. Μαζί με το ήδη κατασκευασμένο κατάστημα της ΙΚΕΑ το κόστος της πρώτης φάσης του έργου είναι περίπου 170 εκατ. ευρώ. Το Sofia Ring Mall θα περιλαμβάνει πάνω από 200 καταστήματα, 10 αίθουσες κινηματογράφου και θα διαθέτει 3500 θέσεις στάθμευσης.

Ανάμεσα στους σημαντικούς μισθωτές του είναι οι αλυσίδες "Piccadilly", "Technomarket", Mr. Bricolage, "Yavor", New look, Intersport και ΙΚΕΑ.

ΦΡΛΚ(ΙΙ): Και να μην ξεχνάμε και το κέντρο logistics του ομίλου στο Σχηματάρι... Πόσες επιχειρήσεις στη χώρα μας έχουν δικό τους σύγχρονο κέντρο διανομής, ικανό να δεχτεί μεγάλες ποσότητες εμπορευματοκιβωτίων και ταυτόχρονα να εξυπηρετεί και ανάγκες τρίτων;

Ο Φουρλής το διαθέτει και τώρα το... πιστοποιεί και από τον ΟΣΕ.
Τrade Logistics: Η θυγατρική του ομίλου διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ρομποτικό κέντρο διανομών στο Σχηματάρι, 36.000 τ.μ., σε έκταση 100 στρεμμάτων, για το οποίο δαπάνησε περί τα 25 εκατ. ευρώ και το οποίο αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα του εισηγμένου ομίλου.

Η γερμανική Schenker, το έχει χαρακτηρίσει ως ένα από τα πληρέστερα στην Ευρώπη και το 2009 βραβεύτηκε στο Λονδίνο, ως η καλύτερη παρόμοια μονάδα της Ευρώπης, μεταξύ 90 συμμετοχών. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλη παρόμοια ιδιωτική επένδυση με αυτό τον εξοπλισμό και με αυτές τις δυνατότητες αποθήκευσης και διανομών, αλλά και στην Ευρώπη θεωρείται από τις κορυφαίες.

Οι εγκαταστάσεις της Τrade Logistics, μπορούν να υποδεχτούν 2.500-3.000 βαγόνια το χρόνο, καθώς μάλιστα ο Φουρλής έχει συνδέσει το σιδηροδρομικό δίκτυο με τις εγκαταστάσεις του, με δικά του έξοδα. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που ο ΟΣΕ έδωσε το πράσινο φως, έστω και με καθυστέρηση ετών, προκειμένου να ξεκινήσει η μεταξύ τους συνεργασία. Αλλά, το μυστικό του κέντρου logistics στο Σχηματάρι, βρίσκεται στο ότι μπορεί και να προσφέρει υπηρεσίες και σε τρίτους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης