Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Folli Follie Group: Μετά από 4 χρόνια σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα...

tags :
Folli Follie Group: Μετά από 4 χρόνια σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα...
Folli Follie: Σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα για την χρήση του 2013 για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά και την πώληση των ΚΑΕ εφέτος, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γ. Κουτσολιούτσος.

O κ. Κουτσολιούτσος υπογράμμισε ότι η μερισματική πολιτική του ομίλου αλλάζει μετά την πώληση των ΚΑΕ έναντι 863 εκατ. ευρώ. 

"Σε όρους καθαρού χρέους, περιλαμβανομένων των ταμειακών ροών, θα είμαστε θετικοί κατά 60 με 70 εκατ. ευρώ στα τέλη του έτους. Οπότε, δεν έχουμε χρέος ως όμιλος", τόνισε. 

"Τώρα πλέον, είμαστε σίγουρα σε θέση να διανείμουμε μέρισμα", υπογράμμισε αν και η εταιρία δεν έχει αποφασίσει ακόμη το ύψος του.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Folli θα αξιοποιήσει τη σχέση με την Dufry (σ.σ. απέκτησε μερίδιο 4% στο πλαίσιο του deal για τα ΚΑΕ) για να εισέλθει σε νέες αγορές.

"Η συμφωνία θα μας δώσει σαφώς πρόσβαση σε νέες αγορές που δεν είχαμε παρουσία. Η Βραζιλία, ειδικότερα, είναι μια πολύ καλή αγορά για το μέλλον", σημείωσε. 

Ο κ. Κουτσολιούτσος υπογράμμισε ότι η εταιρία αναμένεται να πετύχει το στόχο διψήφιας ανόδου των λειτουργικών κερδών το 2013, λόγω της υπεραπόδοσης των δραστηριοτήτων στην Κίνα αλλά και της ανάκαμψης στην Ελλάδα.

"Βλέπουμε αύξηση των EBITDA κατά περίπου 20% εφέτος", τόνισε, εκτιμώντας ότι θα ανέλθουν στα 165 εκατ.ευρώ. Η μετοχή χθες ανέκαμψε από το -5,5% και έκλεισε αμετάβλητη στα 23,2300 ευρώ που την αποτιμούν σε 1,55 δισ. ευρώ.

-----
Σ.Σ.: Κάπως απαιτητική πάντως η κεφαλαιοποίηση του ομίλου...







Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης