Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Εντός του Φεβρουαρίου το ντεμπούτο της Viohalco S.A. στο Χ.Α.

tags :
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Εντός του Φεβρουαρίου το ντεμπούτο της Viohalco S.A. στο Χ.Α.
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εισαγωγή στο ΧΑ της Viohalco SA/NV. Πρόκειται για τη μητρική εταιρία του ομίλου η οποία έχει συμμετοχές σε περίπου 90 εταιρίες, επτά από τις οποίες είναι εισηγμένες στο ΧΑ.

ΩΣ γνωστόν η Viohalco SA είναι ήδη εισηγμένη στο Euronext , γεγονός που καθιστά διαφορετική αλλά και συντομότερη τη διαδικασία εισαγωγής της στην εγχώρια αγορά.

Καταρχάς, δεν θα χρειαστεί έγκριση ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεδομένου ότι αυτό έχει ήδη λάβει πράσινο φως από τη Βελγική εποπτική αρχή.

Η ΕΚ θα δώσει απλώς μία πρόσθετη έγκριση , θα κάνει δηλαδή χρήση του λεγόμενου passport προκειμένου να προχωρήσει η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε ρόλο άτυπου συμβουλου - καθώς δεν απαιτείται σύμβουλος σε αυτή τη διαδικασία - η Εθνική Τράπεζα.

Με δεδομένο ότι η Viohalco SA είναι νεοσύστατη εταιρεια, θα χρειαστεί να λάβει εξαίρεση από την Επ. Κεφ. για την ύπαρξη τριών προηγούμενων χρήσεων, κάτι που προσφάτως έγινε και στην περίπτωση της Coca Cola και θεωρείται βέβαιο ότι θα δοθεί από την ΕΚ.

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται το passport από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία ταυτόχρονα θα ορίσει την ημερομηνία εισαγωγής της Viohalco SA στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η τιμή εισαγωγής της νέας εταιρείας στο Χ.Α. θα είναι πιθανότατα το τελευταίο - πριν το ντεμπούτο στην Αθήνα - κλείσιμο της Viοhalco SA στις Βρυξέλες. (από τον Χαμαιλέοντα)...


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης