Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

TO προφίλ της Profile...

tags :
TO προφίλ της Profile...
ΠΡΟΦ: Με βάση τις προβλέψεις της SOLIDUS Χρηματιστηριακής, το 2013 ο όμιλος θα επιτύχει πωλήσεις  στα 10 εκατ. ευρώ (όσες και στο 2012), με EBITDA (2,9 εκατ. από 2,64 εκατ. ευρώ και κέρδη 0,6 εκατ. ευρώ. (Από 0,52 εκατ. ευρώ).

ΤΟ business plan αποβλέπει σε ανάπτυξη μέσα από την επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, καθώς στόχος της είναι το 2016, το 70%-75% του συνολικού κύκλου εργασιών να προέρχεται από ξένους πελάτες.

Η ΣΧΕΤΙΚΗ κίνηση διεθνοποίησης της εταιρείας ξεκίνησε από το 2003 και το 2013 από το εξωτερικό προήλθε περίπου το 45% του συνολικού κύκλου των εργασιών της.

ΩΣ γνωστόν διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο, Γενεύη, Ντουμπάι, Σιγκαπούρη και Λευκωσία, κερδίζοντας νέους σημαντικούς πελάτες με συμβόλαια μακροπρόθεσμης διάρκειας.

Η σταδιακή ωρίμανση των εργασιών στο εξωτερικό είναι και ο βασικός λόγος που διευρύνεται κατά τα τελευταία χρόνια το περιθώριο κέρδους της εταιρείας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ και η ανυπαρξία καθαρού δανεισμού αφού τα διαθέσιμά της υπερβαίνουν το ύψος των τραπεζικών της υποχρεώσεων.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ πως η Profile εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγορών και συνεργασιών στο εξωτερικό με εταιρείες συμπληρωματικού χαρακτήρα, οι οποίες θα βοηθούσαν και στη διεύρυνση του πελατολογίου.

ΜΑΛΙΣΤΑ να σημειωθεί ότι το business plan δεν απαιτεί χρηματοδότηση μέσα από αμκ, ενώ σε περίπτωση κάποιας εξαγοράς, η διοίκηση  εκτιμά ότι θα μπορούσε να αντλήσει χρηματοδότηση με σχετικά χαμηλό κόστος είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης