Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

UBS: Τι προβλέπει για το Q4 των ΕΛΠΕ και Motor Oil

tags :
UBS: Τι προβλέπει για το Q4 των ΕΛΠΕ και Motor Oil
H UBS εκτιμά πως το 2014 θα είναι ακόμα μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο.

Προβλέπει πως τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν καθαρές ζημιές ύψους 17 εκατ. ευρώ για το δ' τρίμηνο του 2013, έναντι κερδών 1 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο και κερδών 23 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ τα EBITDA εκτιμάται πως θα είναι μειωμένα κατά 28% σε ετήσια βάση και κατά 24% σε τριμηναία βάση, στα 56 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ θα ανακοινωθούν στις 27 Φεβρουαρίου. Η τιμή-στόχος που δίνει η UBS για τα ΕΛΠΕ είναι τα 7,75 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση "neutral".

Για την Motor Oil, η UBS προβλέπει ότι θα ανακοινώσει τις πρώτες τριμηναίες ζημιές από το δ' τρίμηνο του 2009, αναμένοντας συγκεκριμένα ζημιές (σε προσαρμοσμένη βάση) ύψους 1 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2013, έναντι κερδών 4 εκατ. το δ' τρίμηνο του 2012 και 31 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο του 2013, ενώ τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 39 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 20% σε ετήσια και κατά 52% σε τριμηνιαία βάση.

Ο οίκος αναφέρει πως τα αποτελέσματα του γ' τρίμηνου έδειξαν πως οι δραστηριότητες διύλισης μπήκαν και πάλι σε τροχιά, μετά τις εργασίες συντήρησης του α' εξαμήνου του 2013, ωστόσο εκτιμά πως το EBITDA διύλισης θα μειωθεί λόγω του πολύ δύσκολου περιβάλλοντος διύλισης στην Ευρώπη.

Παράλληλα, εκτιμά πως η Motor Oil θα εμφανίσει βελτιστοποίηση των αποδόσεων των προϊόντων της, όμως αυτό δεν αναμένεται να είναι αρκετό για να αντισταθμίσει τα ισχνά περιθώρια. Το marketing αναμένεται πως θα εμφανίσει μια συνηθισμένη εποχική πτώση, όμως οι καλές πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να δώσουν στήριξη.

Τα αποτελέσματα της Motor Oil αναμένονται στα μέσα Μαρτίου. Η UBS δίνει τιμή-στόχο 9,00 ευρώ με σύσταση "buy".

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης