Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΕΛΑΣΤΡΟΝ

tags :
ΕΛΑΣΤΡΟΝ
ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Μέσα σε διάστημα μικρότερο του 4μήνου υπερδιπλασίασε την τιμή της. Παρόλα αυτά παραμένει εξαιρετικά υποτιμημένη στη τιμή του 0,9180 ευρώ που την αποτιμά σε 17,1 εκατ. με την καθαρή θέση της στα 81 εκατ. ευρώ και στα 3,9000 ευρώ ανά μτχ. Δεν είναι μόνον εταιρεία ''μετάλλων και πρώτων υλών''.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Εν συνεχεία των πρόσφατων αναφορών μας για τον όμιλο θα θέλαμε να επισημάνουμε - υπενθυμίσουμε και την νέα επενδυτική κίνησή του που έχει περάσει εντελώς απαρατήρητη... Μία κίνηση που δείχνει και σημαίνει πολλά...

Ο όμιλος Έλαστρον λοιπόν δημιούργησε την «Έλαστρον Αγροτική ΑΕΒΕ», η οποία θα κατασκευάσει θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, τελικής επένδυσης ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Η «Έλαστρον Αγροτική ΑΕΒΕ» επί της ουσίας θα υλοποιήσει την 4η μεγάλη επένδυση στη χώρα στο πεδίο της υδροπονικής καλλιέργειας την τελευταία πενταετία, καθώς έχουν προηγηθεί άλλα τρία παρόμοια σημαντικά επενδυτικά σχέδια από τις εταιρείες Wonderplant, Θερμοκήπια Δράμας και Agritex. 

Τα τέσσερα αυτά project αποτελούν επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 77 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκονται σε διαφορετική φάση υλοποίησης μεταξύ τους, καθώς άλλα έχουν ολοκληρωθεί και άλλα δρομολογούνται. Παράλληλα, υφίστανται ή σχεδιάζονται και άλλες μικρότερες σχετικές επενδύσεις σ' όλη τη χώρα.

Η επιχειρηματική ευκαιρία, που συνιστούν αυτού του είδους οι επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας, έχει να κάνει κυρίως με τη δυνατότητα παραγωγής αγροτικών προϊόντων με σταθερά υψηλή ποιότητα, ανεξάρτητα από τις κλιματικές συνθήκες, με προορισμό της παραγωγής κυρίως τις ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές αγορές. 

Στην καινούργια περίπτωση, αυτή της «Έλαστρον Αγροτική ΑΕΒΕ», η παραγωγική μονάδα θα αναπτυχθεί σε έκταση 225 στρεμμάτων στο νομό Ξάνθης με αρχικό ύψος επένδυσης 2 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση του συνόλου της επένδυσης σε 100.000 τ.μ. θερμοκηπιακής κάλυψης, θα απαιτήσει τελική επένδυση 15 εκατ. ευρώ, προσφέροντας 25 μόνιμες θέσεις εργασίας και περίπου 40 εποχιακές. 

Όπως τόνισε και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η συγκεκριμένη επένδυση θα υλοποιηθεί σε σχολάζουσα αγροτική γη, η οποία κατοχυρώθηκε στην «Έλαστρον Αγροτική» ύστερα από δημοπρασία.

Η περιοχή προσφέρεται λόγω ύπαρξης γεωθερμικού πεδίου για παραγωγή με χαμηλό κόστος ενέργειας, ενώ παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα, λόγω και του πλούσιου υδροφόρου ορίζοντα (πολύ καλή ποιότητα νερού για άρδευση κ.ά.). Η διάρκεια της παραχώρησης της έκτασης ορίστηκε στα 25 έτη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης