Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Ο Τ Ε

tags :
Ο Τ Ε
H περίπτωση της εισόδου της Vodaphone στην HOL και την Forthnet δεν είναι μοναδική καθώς η πολυεθνική εταιρία τηλεπικοινωνιών ετοιμάζεται να αποκτήσει την εισηγμένη στο χρηματιστήριο Ισπανική Ono.

Η εταιρία κατέχει πολύ μικρό ποσοστό της Ισπανικής αγοράς, ωστόσο η ελκυστική τιμολογιακή πολιτική της σε σταθερή, κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση έφεραν την εταιρία σε πλεονεκτική θέση έναντι του ανταγωνισμού.

Στην σταθερή τηλεφωνία η ONO έχει 4,2 εκατ. συνδέσεις, ενώ είναι δεύτερη σε ευρυζωνικές συνδέσεις κατέχοντας το 15,4% της αγοράς. Η περίπτωση της ΟΝΟ έχει ενδιαφέρον καθώς οι ομοιότητες με την Forthnet είναι αρκετές..

ΕΝΩ η ανακοίνωση του τιμήματος εξαγοράς θα δώσει και μια αίσθηση στο που θα μπορούσε δυνητικά να φθάσει το τίμημα μιας πιθανής αντίστοιχης κίνησης στην Ελλάδα.

Προς το παρόν το εγχείρημα είναι της τάξεως 7 δις ευρώ που αντιστοιχεί σε 10 φορές τα λειτουργικά κέρδη του 2013.

OΝΟ/OTE: Αν υποτεθεί ότι... αύριο ο ΟΤΕ θα έβγαζε σε πώληση το δίκτυο της σταθερής τηλεφωνίας η αποτίμηση των 10 φορών στα λειτουργικά αποτελέσματα θα ανέβαζε μόνο την αποτίμηση του σταθερού δικτύου του ΟΤΕ στα 5,4 δις ευρώ (εκτιμώμενα EBITDA 540 εκατ. ευρώ το 2013).

Η τρέχουσα αποτίμηση του ΟΤΕ βρίσκεται στα 6 δις ευρώ, ωστόσο θα πρέπει για να είμαστε δίκαιοι να προσθέσουμε Ρουμανία και Cosmote και να αφαιρέσουμε περί το 1,7 δις ευρώ που αφορά την καθαρή δανειακή θέση. Σαν να λέμε ότι στην τρέχουσα αποτίμηση με βάση την παραδοχή πώλησης του deal της Ono η αξία του ΟΤΕ δεν περιλαμβάνει την Cosmote (σχεδόν)!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης