Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

EΛΤΡΑΚ

tags :
EΛΤΡΑΚ
ΕΛΤΡΑΚ: Μακρυά από την επενδυτική προσοχή, πάλι καλά που διατηρείται στο εύρος του 1,7000 με 1,7500 ευρώ και δεν υποχωρεί κάτω ακόμα και του 1,5000 ευρώ όπως συνηθίζει. Αποτιμάται σε 26,2 εκατ. ευρώ κάτω και από το 50% του book value.

Αν και σε λειτουργικό επίπεδο η εταιρία δεν αντιμετώπιζε ζημιές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η τελική γραμμή ταλαιπωρήθηκε από το υψηλό χρηματοοικονομικό κόστος και αποσβέσεις.

Και εδώ η μείωση του κόστους έχει παίξει καταλυτικό ρόλο βελτιώνοντας τα περιθώρια κέρδους ενώ η χρονιά έχει ξεκινήσει με την αρνητική επίδραση του αναβαλλόμενου φόρου ο οποίος έχει χαμηλώσει τα αποτελέσματα κατά 1,5 εκατ. ευρώ.

Σε προσαρμοσμένο επίπεδο η εταιρία εμφανίζει κερδοφορία 790 χιλ. ευρώ ενώ τα λειτουργικά κέρδη έχουν διπλασιαστεί στο εννεάμηνο στα 4,2 εκατ. ευρώ παρά την μείωση του τζίρου κατά 11% σε σχέση με πέρυσι.

Η αγορά της Βουλγαρίας έδωσε φέτος περισσότερες πωλήσεις (+41%) φθάνοντας τα 12,6 εκατ. ευρώ περιορίζοντας την αρνητική επίδραση της εσωτερικής αγοράς η οποία παρουσίασε κάμψη κατά 15,8%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης