Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Ε Λ Β Α Λ

tags :
Ε Λ Β Α Λ
ΕΛΒΑΛ: Σε επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει ο όμιλος, οι οποίες θα υλοποιηθούν μόλις μειωθεί το κόστος ενέργειας. «Έχουμε στο συρτάρι έτοιμα επενδυτικά σχέδια, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τα οποία και θα υλοποιήσουμε αμέσως μόλις υπάρξει μείωση στο κόστος ενέργειας, τόσο στον ηλεκτρισμό όσο και στο φυσικό αέριο. 

Πρόκειται για επενδύσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν πάνω από 140 νέες θέσεις εργασίας» αναφέρθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ένωσης Αλουμινίου, η οποία εκ των πραγμάτων επικεντρώθηκε στο θέμα του κόστους ενέργειας.

Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη ημέρα που θα ληφθούν θετικές αποφάσεις για το κόστος ενέργειας, το οποίο σήμερα είναι απαγορευτικό για την πραγματοποίηση των νέων παραγωγικών μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος ΕΛΒΑΛ κατευθύνει το 88% του συνολικού κύκλου εργασιών του σε πωλήσεις στο εξωτερικό ενώ οι διεθνείς πωλήσεις της εταιρείας μεταφράζονται στο 4% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών. 

Ωστόσο όπως έχουν επισημάνει πρόσφατα οι ιθύνοντες της βιομηχανίας, το κόστος ενέργειας επιβαρύνει το λειτουργικό και παραγωγικό κόστος και φτάνει να αντιπροσωπεύει στο αλουμίνιο έως και το 55% του συνολικού κόστους μεταποίησης.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα εξειδικευμένα προφίλ αλουμινίου που παράγει για την αυτοκινητοβιομηχανία πωλούνται σε αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMW, η Mercedes, η Jaguar και η Land Rover.

Η ελληνική βιομηχανία προμηθεύει μεταξύ άλλων κομμάτια των αυτοκινήτων όπως πλευρικές μπάρες ασφάλειας, τμήματα από σασί, μέρη κινητήρων κλπ. Την τελευταία δεκαετία, ο όμιλος ΕΛΒΑΛ έχει προχωρήσει σε εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 550 εκατ. Ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης