Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

NEWSPHONE: Βασικά μεγέθη, δραστηριότητες και ιστορικό του ομίλου

tags :
NEWSPHONE: Βασικά μεγέθη, δραστηριότητες και ιστορικό του ομίλου
ΝEWSPHONΕ: Στο 2,55% την Παρασκευή στη τιμή του 0,3820 ευρώ με συναλλαγές 4200 τμχ. Προσφερόντουσαν κι άλλα... 499 κομμάτια.

Κύκλος εργασιών 9μήνου 27 εκατ. (από 38 εκατ.) - Κέρδη 0,85 εκατ. (από 0,75 εκατ.) και θετικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες 5,45 εκατ. ευρώ ( από 5,55 εκατ. πέρυσι). Τα ebitda σε 4,67 εκατ. από 4,2 εκατ. πέρυσι.

NEWSPHONE(Ι): Δανεισμός 9,8 εκατ. (από 12,5 εκατ.), με ταμείο 5,85 εκατ., αποθέματα -0- εκατ. και απαιτήσεις από πελάτες... 32,2 εκατ. ευρώ (πέρυσι 37 εκατ). Αμοιβές 1,53 εκατ. ευρώ. Καθαρή θέση 23,7 εκατ. ευρώ και αποτίμηση 10,64 εκατ. ευρώ.

ΜΕ λογιστική αξία 0,8500 ευρώ και με δείκτη δανειακής μόχλευσης 0,17. Στο +16,46% στη διετία (τιμή 14 Μαρτίου 2012 στο 0,3280 ευρώ) με τον γ.δ. στο +7,09%.

---------------------------------

1995

Ιδρύεται η NEWSPHONE HELLAS.

Η εταιρεία προβαίνει στην εξαγορά του 50% της εταιρείας CALL CENTER HELLAS, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.

2002

Χρονιά-σταθμός, καθώς η εταιρεία ξεκινά τη συνεργασία της με το Ελληνικό Δημόσιο, για την υλοποίηση σημαντικών έργων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-Government) στην Ελλάδα, όπως είναι το έργο «ΑΡΙΑΔΝΗ» του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, η τηλεφωνική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του ΟΣΕ. κ.ά.

2003

Τον Ιανουάριο του 2003, η εταιρεία εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, η εταιρεία προχωρά στην ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία NOETRON, με αντικείμενο τη δημιουργία ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων και την παροχή υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

2004

Η εταιρεία συνάπτει σημαντική συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» για την παροχή γενικών και ειδικών πληροφοριών σχετικά με τον Εθελοντισμό και τη Λαμπαδηδρομία και με την Ticketmaster για τα εισιτήρια των Αγώνων.

2005

Η εταιρεία ξεκινά τη δραστηριότητά της στον τομέα παροχής Υπηρεσιών Τηλεφωνικού Καταλόγου μέσω του σύντομου αριθμού κλήσης 11880.

2006

Η εταιρία εδραιώνεται περισσότερο στον τομέα Παροχής Υπηρεσιών Τηλεφωνικού Καταλόγου 11880, καθώς και υλοποιεί την πρόσβαση της υπηρεσίας από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone, Wind). Η εταιρία επίσης συνάπτει σημαντική συνεργασία με το ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση του Τηλεφωνικού Κέντρου 184, καθώς επίσης υλοποιεί επιτυχημένα Mobile Marketing Projects σε χώρες του εξωτερικού, συνεργαζόμενη με μεγάλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

-------------------------------------------

Η NEWSPHONE έχει αναπτύξει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχαγωγικού χαρακτήρα τόσο εσωτερικά (in-house), όσο και σε συνεργασία με αναγνωρισμένους οίκους του εξωτερικού. Διαθέτει και παρέχει μία ευρεία γκάμα περιεχομένου για κινητά τηλέφωνα όπως Ringtones, Logos, Realtones, Javagamesκ.ά. που παρέχονται στους χρήστες μέσω των συνεργαζομένων δικτύων τηλεφωνίας. Επιπλέον, η NEWSPHONE έχει δημιουργήσει πλήθος WAP Portals και i-mode sites (meteonews, ringtones, wallpapers κ.ά.) σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Πιο συγκεκριμένα, έχει αναπτύξει το WAP site της Madonna, με περιεχόμενο από τη διάσημη τραγουδίστρια μέσα από το μενού των υπηρεσιών MyCosmos. Επίσης, αρκετά sites για το Mobile Internet όπως Meteonews.vivo.gr, Ringtones.gr, Mobile.music.vivo.gr, Wallpapers.vivo.gr, καθώς και το WAP site KINO για το μενού Vodafonelive.

Επιγραμματικά, οι υπηρεσίες ψυχαγωγικού χαρακτήρα (Infotainment) της NEWSPHONE είναι οι ακόλουθες:

  • Ringtones
  • Realtones
  • Full Track Downloads
  • Java παιχνίδια
  • SMS / MMS εφαρμογές
  • Community Services
  • Mobile WAP portals / i-mode sites



E-Goverment:

www.kep.gov.gr

www.et.gr

Θεματικές Πύλες:

www.11880.gr

www.vrisko.gr

Υπηρεσίες Προστιθέμενης Αξίας:

www.ringtones.gr

http://partners.newsphone.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης