Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΕΧΑΕ: Σχόλια - παρατηρήσεις και εκτιμήσεις από τον κ. Μάνο Χατζηδάκη

tags :
ΕΧΑΕ: Σχόλια - παρατηρήσεις και εκτιμήσεις από τον  κ. Μάνο Χατζηδάκη
ΕΧΑΕ: Ανακοινώνουν αποτελέσματα την προσεχή Τετάρτη μετά το τέλος της συνεδρίασης. Το περυσινό τέταρτο τρίμηνο ήταν εντυπωσιακό καθώς μέσα στον περυσινό Νοέμβριο έλαβε χώρα η ανακατάταξη της ελληνικής αγοράς στις αναδυόμενες από τον MSCI...

Εξέλιξη που μόνο στην συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου έφερε τζίρο 973 εκατ. ευρώ, όσο περίπου έκανε όλο τον Αύγουστο η Ελληνική αγορά. Τα καλά νέα ωστόσο συνεχίζονται και το 2014 καθώς αναμένονται επιπλέον εισροές εσόδων από τις προγραμματισμένες αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών.

ΕΧΑΕ(Ι): Για κάθε ένα δισεκατομμύριο ευρώ αύξησης η ΕΧΑΕ εισπράττει περίπου ένα εκατ. ευρώ ενώ και από την διαπραγμάτευση των μετοχών θα υπάρξει όφελος αφού το μεγαλύτερο μέρος θα αφορά ελεύθερη  διασπορά η οποία συνήθως έχει θετικό αντίκτυπο στην συναλλακτική κίνηση της αγοράς.

Θεωρητικά τα έσοδα της ΕΧΑΕ από τον δεύτερο κύκλο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα προσεγγίσουν τα 7 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα παράπλευρα οφέλη από την διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

ΕΧΑΕ(ΙΙ): Αν σε αυτά προστεθεί το γεγονός της αύξησης των τζίρων στο α’ τρίμηνο κατά 71% τότε και η φετινή χρήση έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Το ανθηρό ταμείο των 160 εκατ. ευρώ υπόσχεται δυνατό μέρισμα πολύ υψηλότερο από τα περυσινά 9 λεπτά.

Η μετοχή τους στη 2ετία και με τιμή 3,0200 στις 14 Μαρτίου 2012 δίνει απόδοση της τάξης του 197%. Με κίνηση στο εύρος των 1,8400 και 9,4200 ευρώ  και με μέσο όρο τα 5,030 ευρώ. Στο -3,55% την Παρασκευή στη τιμή των 8,9700 ευρώ που τα αποτιμούν σε 586,4 εκατ. ευρώ.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης