Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

FRIGOGLASS: Σχόλια, κρίσεις και εκτιμήσεις από τους αναλυτές της Piraeus Sec.

tags :
FRIGOGLASS: Σχόλια, κρίσεις και εκτιμήσεις από τους αναλυτές της Piraeus Sec.
ΦΡΙΓΟ: Τους τρεις κυριότερους λόγους, προκειμένου η Frigoglass να περάσει στην κερδοφορία και να την διατηρήσει, επισημαίνει η Πειραιώς Χρηματιστηριακή, σε ανάλυσή της για την εταιρεία.

Όπως σας είχε ενημερώσει η στήλη κατατάσσοντας προ ημερών την Frigoglass στις επιλογές της, το 2013 θα είναι για την εταιρεία, το τελευταίο ζημιογόνο έτος.

Την ίδια ακριβώς εκτίμηση κάνει και η Χρηματιστηριακή της Πειραιώς, δίνοντας ταυτόχρονα τις προβλέψεις της για το 2014 και επισημαίνοντας τους τρεις κυριότερους λόγους για γύρισμα σε κερδοφορία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανάλυση της Πειραιώς Sec., τα σημαντικότερα σημεία που θα πρέπει να προσέξει η εταιρεία, προκειμένου να γυρίσει σε κερδοφόρο τροχιά, είναι κατά πρώτον το να καταφέρει να μειώσει τα κεφάλαια κίνησης...

ΚΑΙ κατά δεύτερον να έχει θετικές ταμειακές ροές και να καταφέρει οι ζημιογόνες θυγατρικές της να περάσουν και αυτές σε κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Στο χθεσινό της report, η Χρηματιστηριακή αναφέρει ότι περιμένει πως στο 4ο τρίμηνο ο τζίρος της Frigoglass θα είναι μειωμένος κατά 14%, στα 122,4 εκατ. ευρώ, τα EBITDA εκτιμά ότι διαμορφώθηκαν σε 9,8 εκατ. και οι ζημίες στο ίδιο διάστημα ότι ανήλθαν σε 7,2 εκατ.

Σε ετήσια βάση, η Πειραιώς Sec. εκτιμά ότι η εισηγμένη εταιρεία θα εμφανίσει τζίρο 518,1 εκατ. ευρώ, EBITDA 62,62 εκατ. και ότι οι ζημιές του 2013 διαμορφώθηκαν σε 5,5 εκατ. ευρώ.

Σε σχέση με το 2014 τονίζεται ότι η Frigoglass θα επιστρέψει σε κερδοφορία, αναφέροντας ότι ο τζίρος της θα ανέλθει σε 553,69 εκατ. και τα κέρδη της ότι θα διαμορφωθούν σε 5,86 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται βεβαίως από τους αναλυτές ότι περιμένουν και την επίσημη ενημέρωση της εταιρείας, για να διαφανεί η ορατότητα των προοπτικών της. Σημειώστε ότι η Πειραιώς Sec. δίνει τιμή-στόχο τα 5,80 ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης