Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΟΠΑΠ: Έχει εξελίξεις μπροστά του...

tags :
ΟΠΑΠ: Έχει εξελίξεις μπροστά του...
ΟΠΑΠ(από τον Μάνο Χατζηδάκη): Έχει εξελίξεις μπροστά του, οι οποίες αφορούν και τα τρία νέα παιχνίδια. Το «Ξυστό»είναι έτοιμο για να ξεκινήσει τον Μάιο και οι διαφημιστικές εταιρίες που θα το προωθήσουν έχουν έτοιμο τα υλικό που θα τρέξει στα Μέσα.

Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι ο αριθμός των παιχνιδομηχανών (VLT’s) ανά κατάστημα ανεβαίνει στα 50 από 25 μειώνοντας το κόστος εγκατάστασης ανά πρακτορείο. Σε ότι αφορά το διαδικτυακό στοίχημα φαίνεται ότι υπάρχει κάποια διαβούλευση με την Ε.Ε. προκειμένου ο ΟΠΑΠ να είναι απόλυτα συμβατός όταν ξεκινήσει την υλοποίηση της επένδυσης.

Μια πιθανή επιβάρυνση πάντως δεν θα πρέπει να αποκλείεται καθώς στο πρώτο σκέλος της αγοράς του μονοπωλίου δεν είναι ξεκάθαρη η παράμετρος των διαδικτυακών στοιχημάτων. Από την άλλη πλευρά οι πολύ αυστηρές ποινές(πρόστιμο 700 χιλ. ευρώ συν 10ετή φυλάκιση) που προβλέπει πλέον ο νόμος για τους μη αδειοδοτημένους παρόχους διαδικτυακού στοιχήματος αποτελεί μια καλή εξασφάλιση για τον ΟΠΑΠ ότι  δεν θα έχει απώλειες εσόδων.

Η μάχη με τον χρόνο συνεχίζεται πάντως, καθώς ο ΟΠΑΠ επιδιώκει να είναι έτοιμος πριν την σέντρα της 12ης Ιουνίου οπότε και ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας με την συμμετοχή και της Εθνικής Ελλάδος. Ο εκτιμώμενος καθαρός τζίρος (στοιχήματα μείον κέρδη νικητών) που κατευθύνεται σε εναλλακτικούς παρόχους εκτιμάται ότι είναι 125 εκ. ευρώ, ήτοι 88 εκ. ευρώ ετησίως επιπλέον μικτά κέρδη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης