Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Lamda Development: Αμκ μέχρι 150 εκατ. ευρώ - θα εκδοθούν μέχρι 500 εκατ. τμχ.

tags :
Lamda Development: Αμκ μέχρι 150 εκατ. ευρώ - θα εκδοθούν μέχρι 500 εκατ. τμχ.

Εγκρίθηκε χθες από τη γενική συνέλευση της Lamda Development η αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας έως 150 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε ο βασικός μέτοχος, Consolidated Lamda Holdings θα καλύψει το μερίδιο που του αναλογεί, αλλά και τις τυχόν αδιάθετες μετοχές.

Συγκεκριμένα, η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, εν όψει και της ολοκλήρωσης της συμφωνίας για την απόκτηση της Ελληνικό, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

Από την πλευρά του, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, η Consolidated Lamda HoldingsS.A., η οποία διαθέτει αυτή την στιγμή το 61,88% της θυγατρικής του ομίλου Λάτση δεσμεύεται να καλύψει τόσο τη δική της συμμετοχή όσο και τις τυχόν αδιάθετες μετοχές.


Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, η Consolidated Lamda Holdings, σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον από τρίτους επενδυτές για τη συμμετοχή τους στην αύξηση επιφυλάσσεται να διαθέσει δικαιώματα προτίμησης και πάντως να διατηρήσει τη δική της συμμετοχή σε ποσοστό άνω του 50%. 

Η διοίκηση ανέφερε ότι το discount της μετοχής αυτή την στιγμή είναι κοντά στο 20%, δεδομένου ότι η αξία της εταιρείας ανά μετοχή ήταν στα 7,3 ευρώ, ενώ τώρα διαπραγματεύεται στα 5,8 ευρώ. Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα εκδοθούν μέχρι 500.000.000 νέες μετοχές με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ εκάστη.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ειδικού σκοπού που αναλαμβάνει την υλοποίηση του project στο Ελληνικό θα επενδύσει 4,6 δισ. ευρώ τα πρώτα 15 έτη από τη μεταβίβαση των μετοχών.Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επένδυσης εκτείνεται συνολικά σε 25 έτη από τη μεταβίβαση των Μετοχών και επιμερίζεται σε διακριτές φάσεις.

Οι 3 πρώτες φάσεις υλοποίησης είναι πενταετούς διάρκειας η κάθε μία και έχουν αποτυπωθεί στο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας αποσκοπώντας στον βέλτιστο από κάθε άποψη συνδυασμό κατασκευής του μητροπολιτικού πάρκου, των λοιπών έργων υποδομής και των εμπορικών, πολιτιστικών και κάθε άλλου είδους αναπτύξεων.

Με τη σημείωση ότι η επένδυση βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο σχεδιασμού, εκτιμάται ότι το ποσοστό υλοποίησης της θα ανέρχεται μετά το τέλος της πρώτης πενταετίας σε 20%, μετά το τέλος της δεύτερης πενταετίας σε 40%, μετά το τέλος της τρίτης σε 75%, με τελικό στόχο την ολοκλήρωσή της στον προαναφερθέντα χρόνο.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης