Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΙΑΣΩ: Το πραγματικό πρόβλημα του ομίλου, βρίσκεται στη... Λάρισα

tags :
ΙΑΣΩ: Το πραγματικό πρόβλημα του ομίλου, βρίσκεται στη... Λάρισα
ΙΑΣΩ (του ειδικού συνεργάτη της στήλης): Υπό πίεση βρίσκονται τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και θεραπευτήρια, καθώς βρίσκονται στα δικαστήρια με το Δημόσιο, λόγω των μεγάλων οφειλών του, οι οποίες έχουν συσσωρευθεί και απειλούν τη λειτουργία τους.

Για κάποιες εταιρείες του κλάδου, όμως, υπάρχουν και άλλα εσωτερικά αγκάθια, που δυσχεραίνουν τη λειτουργία τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Ομίλου ΙΑΣΩ, ο οποίος δεν πέρασε τις ζημίες στον ισολογισμό του, περιμένοντας την τελεσίδικη απόφαση, για να το πράξει.

ΙΑΣΩ: Αλλά, το πραγματικό πρόβλημα του ομίλου, βρίσκεται στη Λάρισα και στην εκεί θυγατρική του. Ο ισολογισμός του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εμφάνισε τραγική εικόνα, με αποτέλεσμα ο όμιλος να έχει χάσει, μέχρι και το τέλος του 2013, κεφάλαια 30,6 εκατ. από την εκεί επένδυσή του.

Ο τζίρος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, μειώθηκε σε 7,8 εκατ. ευρώ, από 10,4 εκατ., ενώ οι ζημίες, παρά το ότι μειώθηκαν κάπως, παρέμειναν υψηλές, στα 6,8 εκατ., από 7,3 εκατ. ευρώ.


ΙΑΣΩ(ΙΙ): Τα τραπεζικά δάνεια αυξήθηκαν σε 47,5 εκατ., από 46,3 εκατ., είναι δηλαδή 12 φορές τα ίδια, τα οποία ανέρχονται σε μόλις 4,1 εκατ., από 11 εκατ. την προηγούμενη χρήση.

Έχει, πάντως, ιδιαίτερη αξία να επισημανθεί ότι, πραγματικός ιδιοκτήτης της θυγατρικής του ομίλου ΙΑΣΩ στη Θεσσαλία, είναι η Εθνική τράπεζα - όπως αναφέρει και ο ορκωτός- καθώς όλα τα πάγιά της είναι ενεχυριασμένα σε αυτή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης