Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Eurobank Properties: Με το βλέμμα των αναλυτών της Alpha Finance

tags :
Eurobank Properties: Με το βλέμμα των αναλυτών της Alpha Finance
ΕΥΠΡΟ: H Alpha Finance προβλέπει ότι το πρώτο φετινό τρίμηνο θα είναι ισχυρό για την εταιρεία, καθώς αναμένει αύξηση εσόδων από ενοίκια κατά 10% (10,5 έναντι 9,5 εκατ. ευρώ λόγω περισσότερων ενοικιαζόμενων ακινήτων) αλλά και μια μείωση γύρω στο 7% στα συγκρίσιμα έσοδα από ενοίκια (επαναδιαπραγματεύσεις ενοικίων).

Τα καθαρά κέρδη θα κυμανθούν γύρω στα 10,5 εκατ. ευρώ (έναντι 9,2 εκατ., άνοδος 14%) και η καθαρή αξία του ενεργητικού ανά μετοχή (NAV) στα 8,15 ευρώ (λίγο πάνω από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό του ΧΑ).

Γενικότερα, η Alpha Finance επισημαίνει πως βλέπει θετικά την μετοχή (σύσταση ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ, τιμή-στόχος τα 8,50 ευρώ) εστιάζοντας στον αμυντικό της προφίλ που συνδυάζεται με μια επιθετική πολιτική.

Η μετοχή διαπραγματεύεται κοντά στο NAV, ενώ διαπραγματευόταν για δύο μήνες και με premium, για πρώτη φορά μετά το 2007, εν αναμονή μιας ανάκαμψης στις τιμές των ακινήτων.

Ακολουθώντας μια πολιτική απομειώσεων του ενεργητικού της, η ΕΥΠΡΟ θα έχει εγγράψει συνολικές απομειώσεις 175 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2010-2014 (εκ των οποίων προβλέπεται να εγγράψει 20 εκατ. ευρώ φέτος), εξ αιτίας της δραματικής πτώσης στις αξίες της εγχώριας κτηματαγοράς. Μετά από αυτές, σύμφωνα με την Alpha Finance, ο κλάδος «πιάνει πάτο» και από το 2015 αναμένεται η εγγραφή κερδών από την αποτίμηση των ακινήτων.

-----------------

Σ.Σ.: Τι... σόι υπεραπόδοση είναι αυτή η σύσταση με την τιμή της μετοχής λίγο πάνω από την τρέχουσα, θα σας γελάσουμε...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης