Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αρκετά επιφυλακτικoί απέναντί τους οι αναλυτές της Goldman Sachs...

tags :
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αρκετά επιφυλακτικoί απέναντί τους οι αναλυτές της Goldman Sachs...
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεκινά εκ νέου την κάλυψη των μετοχών των Alpha, Πειραιώς και Eurobank η Goldman Sachs με χθεσινή της έκθεση.

Ο διεθνής οίκος θέτει τιμή στόχο τα 0,80 ευρώ για την Alpha (σύσταση ΑΓΟΡΑ), τα 0,40 ευρώ για την Eurobank (ΟΥΔΕΤΕΡΗ) και τα 1,75 για την Πειραιώς (ΟΥΔΕΤΕΡΗ).

Όπως αναφέρει η Goldman Sachs η ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού κλάδου έχει ισχυρές βάσεις. Οι τρεις τράπεζες βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση σε όρους κεφαλαιοποίησης...

Και φαίνονται έτοιμες να επωφεληθούν από την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σημειώνει.

Ο διεθνής οίκος προβλέπει πως οι τράπεζες θα επιστρέψουν στην κερδοφορία το 2015, ενώ χαρακτηρίζει κρίσιμο στοιχείο την εφαρμογή των σχεδίων αναδιάρθρωσης.

Ως ρίσκα για τις τράπεζες ξεχωρίζει θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα χαρτοφυλακίου, την αναδιάρθρωση σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη αλλά και ζητήματα χρηματοδότησης.

Σε ό,τι αφορά την Alpha επισημαίνει πως θα ευνοηθεί από την μακροοικονομική ανάκαμψη, ενώ τονίζει πως τα πιθανά οφέλη από τις συνέργειες και την μείωση στα κόστη. Η μετοχή της ΑΛΦΑ είναι η κορυφαία επιλογή της αμερικανικής τράπεζας.

Για την Eurobank τονίζει ότι η κεφαλαιακή ενίσχυση αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο. Προβλέπει πως η τράπεζα θα ωφεληθεί από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και την ενοποίηση/αναδιάρθρωση του κλάδου.

Σε ό,τι αφορά την Πειραιώς τονίζει πως ο τραπεζικός όμιλος θα ευνοηθεί από τις συνέργειες, ενώ προσθέτει πως η πρόσφατη κεφαλαιακή ενίσχυση φέρνουν την τράπεζα σε ισχυρή θέση ενόψει των επικείμενων stress test από την ΕΚΤ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης