Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Η ποιότητα των χαρτοφυλακίων είναι αυτή που καθορίζει τις τύχες των μετοχών στο ταμπλό του Χ.Α

tags :
Η ποιότητα των χαρτοφυλακίων είναι αυτή που καθορίζει τις τύχες των μετοχών στο ταμπλό του Χ.Α
Η ποιότητα των χαρτοφυλακίων είναι αυτή που καθορίζει τις τύχες των μετοχών στο ταμπλό του Χ.Α. Τυχοδιωκτικά, Καιροσκοπικά υπό… προυποθέσεις, Επιθετικά βάσει growth, Συντηρητικά, “Ριχτάδικα”, “Κάτω από το τραπέζι”, Επενδυτικά βάσει μεγεθών και προοπτικών… Στα δε τερματικά, μπορεί ο καθένας να δικρίνει τα χαρακτηριστικά που διέπουν τους διαχειριστές της τύχης της κάθε μετοχής…


KLEEMANN HELLAS: Η προθεσμία για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ λήγει στις 9/1/2017 και η αποτυχία της κάτι παραπάνω από δεδομένη. Οι περισσότεροι του FREE FLOAT της μετοχής έχουν αποφασίσει να παραμείνουν μέτοχοι της….

QUEST HOLDINGS: Από την 5 Δεκεμβρίου 2016 οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με την νέα ονομαστική αξία € 3,32 ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού € 0,34 ανά μετοχή. Δηλαδή, σήμερα “κόβει”…

ΥΔΑΤΑ: “Μπερδεμένη” η κατάσταση, προσφυγές στο ΣτΕ κοκ… («Μπλόκο» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με τη μεταβίβαση των μετοχών τους μέσω ΤΑΙΠΕΔ στην «Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών», προσπαθούν να θέσουν, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας 154 κάτοικοι των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης (καταναλωτές νερού, κ.λπ), όπως και το Σωματείο των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ.

Στις προσφυγές τους επικαλούνται τη νομολογία της Ολομέλειας του ΣτΕ που έχει αποφανθεί πρόσφατα ότι οι επιχειρήσεις που παρέχουν αγαθά και υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, όπως είναι η ύδρευση και η αποχέτευση, ασκούν στην ουσία δημόσια υπηρεσία και πρέπει πάντοτε να λειτουργούν υπό τη νομική εγγύηση και εποπτεία του κράτους, ώστε να παρέχουν συνεχώς προς το κοινωνικό σύνολο καλής ποιότητας αγαθά και υπηρεσίες.

Για τον λόγο αυτό ζητούν να κηρυχθεί αντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο(ν . 4389/2016, 4425/2016 και 4425/2016) με το οποίο οι μετοχές των εν λόγω δύο εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης οι οποίες ανήκουν ουσιαστικά στο Δημόσιο διαβιβάστηκαν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στην «Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών»).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Ο καλύτερος χρηματιστηριακός μήνας, μετά τον Μάιο του 2016 ήταν ο Νοέμβριος για τον ΓΔ ο οποίος κατάφερε να διασπάσει ανοδικά την βασανιστική συσσώρευση των τελευταίων μηνών κλείνοντας +6,36% υψηλότερα, στις 628,75 μονάδες.

  • Ακόμα καλύτερος ήταν ο Νοέμβριος για τον  ΔΤΡ ο οποίος είχε την καλύτερη απόδοσή του μετά τον Μάρτιο του 2016, καταγράφοντας  άνοδο 24,48% κλείνοντας στις 827,7 μονάδες.
  • Η βραχυπρόθεσμη του ΓΔ και του FTSE/25 παραμένει ουδέτερη, ενώ ανοδική είναι και πάλι η βραχυπρόθεσμη τάση του ΔΤΡ.
GOLDMAN SACHS- Alpha Bank: Διατηρεί την σύσταση ΑΓΟΡΑ αφού δεν διαπιστώνει κάποια δυσάρεστη έκπληξη στα αποτελέσματα του 9μήνου του 2016. Και η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 2,2000 ευρώ σε ορίζοντα 12μήνου.

  • Οι όροι χρηματοδότησης έχουν βελτιωθεί, κυρίως λόγω της εισροής καταθέσεων, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) ήταν εντός στόχων…
  • Αλλά ο σχηματισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) απέτυχε να είναι αρνητικός το 3ο τρίμηνο του 2016.
Επίπονη δουλειά απο τους αναλυτές της NBG SECURITIES (στη χθεσινή τους 25σέλιδη ανάλυση “Greek Financials: Banks, Exchanges”) με πλούσιο περιεχόμενο και χαρακτηριστικά στοιχεία, υποβοηθητικά στο να διαμορφώνει κανείς μία πληρέστερη εικόνα για τις ελληνικές τράπεζες και τις μετοχές τους…

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

NBG/EUROBANK: Τιμή στόχος 0,7000 ευρώ…

ΝBG/ALPHA BANK: Τιμή στόχος 2,9600 ευρώ…

NBG/PIRAEUS BANK: Τιμή στόχος 0,1700 ευρώ…

NBG/EXAE: Τιμή στόχος 4,7000 ευρώ…

ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ P/E για το 2017: ΑΛΦΑ 6,2 ΕΥΡΩΒ 5,9 ΕΤΕ 6,9 και ΠΕΙΡ 4,9.

ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ P/TBV: ΑΛΦΑ 0,34 ΕΥΡΩΒ 0,22 ΕΤΕ 0,27 και ΠΕΙΡ 0,15.

DISCOUNT P/TBV 2017 συγκριτικά με τραπεζικούς τίτλους του STOXX600:… 75%!

DISCOUNT P/TBV συγκριτικά με τραπεζικούς τίτλους της ευρωπαικής περιφέρειας: 70%…

DISCOUNT P/TBV συγκριτικά με τραπεζικούς τίτλους της Μαδρίτης: 72%…

DISCOUNT P/TBV συγκριτικά με τραπεζικούς τίτλους του Μιλάνου: 61%…

DISCOUNT P/E 2017 συγκριτικά με τους προαναφερθέντες τραπεζικούς τίτλους: Μεταξύ 35% και 50%

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης