Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΓΕΚΤΕΡΝΑ – Ποια DEEP VALUE EMERGING MARKET FUNDS απορροφούν την προσφορά

tags :
ΓΕΚΤΕΡΝΑ – Ποια  DEEP VALUE EMERGING MARKET FUNDS απορροφούν την προσφορά

ΓΕΚΤΕΡΝΑ – ΠΟΙΑ DEEP VALUE EMERGING MARKET FUNDS ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ξεκίνησε την άνοδό της από τον Μάρτιο του 2016 από τα επίπεδα του 1.15€. Ήταν τότε που “φωνάζαμε” τι μεγάλη αγοραστική ευκαιρία ήταν. Τότε, οι περισσότεροι μας “χλευάζανε”. Η μετοχή στις 14/10/2016 έγραψε ψηλό 2.20€.

Από τότε, η μετοχή συσσωρεύει για 5.5 μήνες σε μία ζώνη περί τα 2.20 – 2.40€. Αυτό είναι ότι καλύτερο για τη μακροπρόθεσμη πορεία του τίτλου.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ποιοι απορροφούν την προσφορά όλο αυτό τον καιρό:-

  • Πρώτο είναι το VANGUARD GROUP που όμως έχει ξεκινήσει και τοποθετείται από τα 1.50€ και συνεχίζει ακόμα και τώρα ακάθεκτο.
  • Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στη ζώνη 2.20-240€ ξεκίνησαν να τοποθετούνται δύο DEEP VALUE EMERGING MARKET FUNDS:
Α) Η Mori Capital Management που εξειδικεύεται σε Emerging & Frontier Markets και είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές που διαλέγουν συγκεκριμένες μετοχές δίνοντας βαρύτητα στις ελεύθερες ταμειακές ροές και στην απόδοση του επενδεδυμένου κεφαλαίου και στην απόδοση των ιδίων κεφαλαίων. Όπως γράφουν και στο site τους (βλέπε παρακάτω) δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο δείκτης P/E.

Β) Η Ren Asset Management  με έδρα το Λονδίνο και με υπό διαχείριση 1.5 δις δολάρια εξειδικεύεται κι αυτό στα Emerging & Frontier Markets και είναι της ίδιας επενδυτικής φιλοσοφίας με το Mori Capital.

Εμείς θεωρούμε ότι η ΓΕΚΤΕΡΝΑ στα 2.38€ και σε μία κεφαλαιοποίηση των 245 εκ ευρώ είναι βαθειά υποτιμημένη και θα το πιστοποιήσει με τα αποτελέσματα έτους που θα βγουν μετά το Πάσχα. Θεωρούμε δε ότι η αγορά δεν έχει κατανοήσει ακόμα το project του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης