Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Εμφανή κόπωση έχουν αρχίσει να δηλώνουν αρκετά διαγράμματα ισχυρών “κινητήριων χαρτιών”

tags :
Εμφανή κόπωση έχουν αρχίσει να δηλώνουν αρκετά διαγράμματα ισχυρών “κινητήριων χαρτιών”

  • Απόστολος Μάνθος*
Ανάσες χαμηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων φαίνεται να παίρνει ο Γενικός Δείκτης, μετά από ένα ανοδικό ‘crescendo’ 127 μονάδων, ή σε ποσοστό +19% από τα επίπεδα των 670 μονάδων.

Χαρακτηριστική είναι η αποτύπωση ενός “flag” σχηματισμού με άνω όριο τις 800 μονάδες και κάτω όριο τη βραχυχρόνια ζώνη στήριξης των 780 με 775 μονάδων.

Συνήθως τέτοιοι σχηματισμοί εάν δεν λυθούν καθοδικά με αυξημένο τζίρο συναλλαγών, δίνουν συνέχεια στην υπάρχουσα τάση, στοιχείο, όπου εάν όντως επιβεβαιωθεί, μπορεί να δώσει κίνηση προς το επίπεδο ανασυγκρότησης των “Buyers” των 840 με 857 μονάδων.

Στην αντίθετη περίπτωση, που το προαναφερόμενο pattern λυθεί καθοδικά, μπορεί να “σπρώξει” το Γενικό Δείκτη σε ένα “υγιή καθοδικό κυματισμό” προς το διορθωτικό επίπεδο των Fibonnaci Retracement των 750 με 744 μονάδων.

Πλάγια κίνηση συσσώρευσης πραγματοποιεί και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης, έχοντας ως άνω όριο διαφυγής την περιοχή των 2124 μονάδων, όπου έχουν όμως σημειωθεί στα ποιο βραχυχρόνια διαγράμματα (30 λεπτών και ωριαίων) διπλές τοπικές κορυφές, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια.

Εμφανή κόπωση έχουν αρχίσει να δηλώνουν αρκετά διαγράμματα ισχυρών “κινητήριων χαρτιών” που επηρεάζουν τον FTSE25 με πρωταρχικά αυτά της Coca Cola HBC όπου “ελέγχει” το 20% του δείκτη και δυσκολεύεται πέριξ των 26,10€, της Alpha Bank πέριξ των 2,32€, της Jumbo κοντά στα 16€ και του ΟΠΑΠ κοντά στα επίπεδα των 9,75€.

Ο μόνος τίτλος, που μπορεί να κινήσει υψηλότερα το δείκτη δείχνει να είναι ο ΟΤΕ ο οποίος έχει αυξήσει σημαντικά τη βαρύτητά του (3ος με 9,56%) και παρουσιάζεται διαγραμματικά να έχει περιθώρια να “συρθεί” προς τα 11€.

Πιθανό κοντινό καθοδικό retracement θα μπορούσε να σημειωθεί προς την περιοχή των 2040 μονάδων.

Πάνω από τη ζώνη στήριξης των 1030 με 1015 μονάδων προσπαθεί να συντηρηθεί ο Τραπεζικός δείκτης, έχοντας ανοδικές βλέψεις προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 1120 μονάδων.

“Βέβαια ο εν λόγω δείκτης έχει διανύσει ανοδικά σημαντική απόσταση, προεξοφλώντας οικονομικές συνθήκες, που ίσως χρειαστούν περαιτέρω χρόνο ωρίμανσης…

**Financial Market Analyst since 1989. Managing mutual funds & individual accounts. Μember of Investment Committee in Dynamic Securities SA. Mathematician MSc.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης