Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Υπάρχουν αλλού πολύ χειρότερα...

tags :
ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Υπάρχουν αλλού πολύ χειρότερα...
Pescanova: Γράφαμε πρόσφατα για την εικόνα που υπάρχει στις εγχώριες ιχθυοκαλλιέργειες, ωστόσο και έξω τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά.

Η Ισπανική εταιρία Pescanova βρίσκεται σε διαγωνιστική φάση πώλησης με επικρατέστερο αγοραστή την κοινοπραξία που ηγείται το Αμερικανικό private equity της ΚΚR.

H εταιρία βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας αφού ο δανεισμός της βρίσκεται στο ιλιγγιώδες μέγεθος των 3,2 δις ευρώ στο τέλος του 2012 με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο μη συνέχισης της δραστηριότητας.

Οι νέοι αγοραστές (KKR, Damm, Luxempart και Ergon) ζητούν από τις δανείστριες τράπεζες συνολική έκπτωση 80% στο δανεισμό της εταιρίας.

Η Pescanova ιδρύθηκε το 1960 και αποτελεί την μεγαλύτερη ισπανική εταιρία από άποψη δανεισμού που βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία. Και η διαπραγμάτευση της στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης έχει ανασταλεί από τον περασμένο Μάρτιο.

Οι εξαγωγές της πραγματοποιούνται σε 21 χώρες και απασχολεί περίπου 3.400 εργαζόμενους. Είναι μέσα στις πέντε μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως...

Και εκτός από την παραδοσιακή ιχθυοκαλλιέργεια διαθέτει 120 αλιευτικά σκάφη, παράγει 150.000 τόνους ψαριού ετησίως και διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Πορτογαλία, Νικαράγουα, Ναμίμπια και Ονδούρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης