Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

ΟΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ και τα ''απιθανοαπίθανά'' τους...

tags :
ΟΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ και τα ''απιθανοαπίθανά'' τους...
ΙΧΘ/ΓΕΙΕΣ: Μέσα σε ένα τρίμηνο οι εισηγμένες του κλάδου έγραψαν διπλάσιες ζημιές από ότι στο εξάμηνο. Το σύνολο ανήλθε σε 142 εκατ. ευρώ, ζημιά η οποία κτίζεται σε κάθε τρίμηνο της φετινής χρήσης.

Και εδώ ξεκινάνε τα ''απιθανοαπίθανα''... Γιατί ο κλάδος μπορεί να δοκιμάζεται από τα υψηλά επιτόκια και την έλλειψη κεφαλαίων κίνησης, η ζημιά όμως που εμφανίστηκε στο τρίτο τρίμηνο δεν οφείλεται σε κάποια θεομηνία, επιδημία ή μόλυνση του υδάτινου χώρου που περικλείεται εντός της ελληνικής επικράτειας.

ΑΛΛΑ αφορούσε κυρίως απομειώσεις επιμέτρησης των βιολογικών αποθεμάτων. Γεγονός που σημαίνει ότι κάποιος πιστοποιούσε λανθασμένα τα βιολογικά αποθέματα όλα αυτά τα χρόνια, ενώ οι διοικήσεις και οι μέτοχοι υπέγραφαν και ψήφιζαν ισολογισμούς που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: Με βάση τα φετινά μεγέθη για κάθε δύο ευρώ τζίρου που κάνει η Σελόντα και η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες χάνουν το ένα ενώ για κάθε τρία ευρώ τζίρο ο Νηρέας χάνει το ένα. 

Σε ένα κλάδο όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες οι επενδυτές έχουν πάψει προ πολλού να αγχώνονται για το μέλλον της επένδυσης τους. Αν είναι κάποιοι που θα πρέπει να αναρωτιούνται τι γίνεται, είναι όσοι έχουν δανείσει τις εταιρίες και το πώς θα πάρουν πίσω τα χρήματα που έβαλαν. H κατάσταση πάντως δείχνει μη ελέγξιμη...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης