Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

ΔΕΝ θα τους περάσει στην ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕΕΧ, αλλά η μετοχή βυθίζεται...

tags :
ΔΕΝ θα τους περάσει στην ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕΕΧ, αλλά η μετοχή βυθίζεται...
Στο -9,5% χθες η μετοχή της ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΑΕΕΧ με μόλις 25 τεμάχια στη τιμή του 0,9410 ευρώ και στη κφση των 10,5 εκατ. ευρώ.

ΜΟΛΙΣ την Παρασκευή υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το διοικητικό συμβούλιο κατά στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τέσσερα μέλη του και συγκεκριμένα οι Ιωάννης Παγίδας, Δημήτριος Τρανός, Αθηνά Χρυσοσπάθη και Απόστολος Τριανταφυλλίδης.

Οι παραιτήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε αυτή την του Δημητρίου Λιάκου που έλαβε χώρα πριν από λίγες εβδομάδες.

Σε κοινή τους επιστολή, οι τέσσερις παραιτηθέντες υποστηρίζουν πως «οι λόγοι της παραίτησης συνίστανται στην επιμονή ορισμένων εκ των βασικών μετόχων της Αιολικής ΑΕΕΧ και μελών ή συμβούλων του Δ.Σ. να ποδηγετήσουν το ΔΣ και τους μετόχους της...

ΩΣΤΕ να αναβιώσει και συνεχιστεί η συγχώνευση με απορρόφηση της Αιολικής ΑΕΕΧ από την εταιρεία Global Investment Services, γαλλικής ζημιογόνου εταιρείας και με σχέση ανταλλαγής η οποία είναι απολύτως βλαπτική για τα συμφέροντα της Αιολικής ΑΕΕΧ και των πλην της Global Investment Services μετόχων της».

Επιπλέον, τα παραιτηθέντα μέλη που είναι και σημαντικοί μέτοχοι της Αιολικής δήλωσαν πως «δεν θα συμπράξουν σε τέτοια ενδεχόμενη συγχώνευση, καλούν τους μετόχους της εταιρείας να ερευνήσουν προσεκτικά τους προτεινόμενους όρους της μελλοντικής συγχωνεύσεως

ΚΑΙ εφιστούν την προσοχή των εκλεγησομένων μελών του ΔΣ επί τυχόν μελλοντικών τους αποφάσεων, που θα μπορούσαν να βλάψουν τα συμφέροντα της εταιρείας, των μετόχων της και του επενδυτικού κοινού».

Για την ιστορία αναφέρουμε πως το αρχικό θέμα της γενικής συνελεύσεως που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα ήταν η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, απόφαση που αναβλήθηκε μετά από αίτημα μετόχων με ποσοστό άνω του 5%.

ΑΙΟΛΙΚΗ: Στην έκτακτη γενική συνέλευση της Παρασκευής το διοικητικό συμβούλιο δεν προέβη καν σε πρόταση για επιστροφή κεφαλαίου...
---------------

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2013, όταν ο βασικότερος μέτοχος της Αιολικής έφερε στο διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής εταιρείας το θέμα της συγχώνευσης της Global Investment Services με την Αιολική ΑΕΕΧ, μέσα από την απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Παρά το γεγονός ότι οι όροι της συγχώνευσης προκαλούσαν έντονα και εύλογα ερωτήματα με τίτλο «Αιολική: Καυτά ερωτήματα για το γαλλικό deal»), το οξύμωρο είναι πως το Δ.Σ. της ελληνικής εταιρείας (έστω και κατά πλειοψηφία) ψήφισε θετικά στη συγχώνευση κατά τη συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου (στη συνέχεια ειπώθηκε πως κάποιοι από τους σημερινούς διαφωνούντες ψήφισαν θετικά «καλή τη πίστει»).

Ωστόσο, μετά το δημοσίευμα του Euro2day.gr, στις αρχές Δεκεμβρίου ακολούθησε και η έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου.

Επιπλέον, στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα και μετά την οριστικοποίηση του σχεδίου εκθέσεων των Γάλλων στις 25 Νοεμβρίου, ακολούθησε στις 26/11 η ξεκάθαρα αρνητική έκθεση του γενικού διευθυντή της εισηγμένης Δημήτρη Λιάκου, η οποία συνοδεύτηκε και από επιστολή παραίτησης από το Δ.Σ. («για προσωπικούς λόγους» έγραψε η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας).

Ως αποτέλεσμα αυτών είχαμε την εκ νέου συνεδρίαση του Δ.Σ. η οποία στις 3 Δεκεμβρίου έκανε στροφή 180 μοιρών και ανακοίνωσε την (προφανώς κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνη) απόφασή της για αναστολή της διαδικασίας διασυνοριακής συγχώνευσης με την Global Investment Services.

Η χρηματιστηριακή αγορά πίστεψε πως το όλο θέμα τελείωσε κάπου εκεί, αλλά οι εξελίξεις ήρθαν να τη διαψεύσουν. Και ενώ για τις 30 Δεκεμβρίου ήταν προγραμματισμένη η σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης με θέμα την επιστροφή κεφαλαίου, οι μέτοχοι μειοψηφίας είδαν έκπληκτοι, πρώτον, τη συνέλευση να αναβάλλεται για τις 3 Ιανουαρίου κατόπιν αιτήματος των Γάλλων και, δεύτερον, στις 3 Ιανουαρίου όχι μόνο να παραιτούνται τέσσερα μέλη του Δ.Σ., αλλά και το Δ.Σ. να μην υποβάλλει καμιά πρόταση για επιστροφή κεφαλαίου στη συνέλευση...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης