Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Να... δέσουν πρώτα οι τιμές!

tags :
Να... δέσουν πρώτα οι τιμές!
ΠΑΡΑ την διόρθωση του -2,15% που έγραψε ο γ.δ. την προηγηθείσα εβδομάδα, η αγορά παραμένει ουσιαστικά στα «χέρια» και στις ορέξεις των long επενδυτών οι οποίοι προς το παρόν δεν έχουν επιτρέψει ουσιαστική διόρθωση.

ΣΤΟ προηγηθέν πενθήμερο και παρά την μικρή ποσοστιαία συνολική διόρθωση, έγιναν αρκετές ενδοσυνεδριακές αποφορτίσεις, ενώ αρκετοί τίτλοι – κυρίως ενεργειακών μετοχών – διόρθωσαν...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ οι περιπτώσεις των Τέρνα Ενεργειακή -(10,23%), Ελλάκτωρ -7,33%, Μέτκα -5,60%, ΓΕΚ Τέρνα -5,16%, Μυτιληναίος -4,65%. Διόρθωση επίσης έκαναν και τίτλοι όπως Frigoglass -9,37%, Σωλ. Κορίνθου -7,08%, ΟΠΑΠ -3,81% κ.λπ.

Γενικότερα η αγορά έδειξε μερική κόπωση, ενώ η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών μειώθηκε στα 112 εκατ. ευρώ, έναντι 151,4 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος την πρώτη εβδομάδα του χρόνου.

Ο Γενικός Δείκτης κερδίζει 9,10% το 2014 ενώ ακόμη μεγαλύτερα είναι τα κέρδη σε επίπεδο επιμέρους μετοχών με τον ΟΤΕ π.χ. να κερδίζει 17,89%, οπότε περιθώρια περαιτέρω διόρθωσης υπάρχουν γι αυτόν ακόμη πολλά.

Από την άλλη πλευρά, η όποια δυστοκία υπέρβασης των 1.300 μονάδων είναι εύλογη, άλλωστε πρόκειται για υψηλά 30 μηνών, με την αγορά να έχει αναρριχηθεί πολύ γρήγορα από τα χαμηλά των 1.112,88 μονάδων της 23ης Δεκεμβρίου!

Οι τιμές θα πρέπει να «δέσουν», να κλείσουν τα gap σε δείκτες και μετοχές, κάτι που εν μέρει έγινε την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι από τα (ενδοσυνεδριακά) χαμηλά της 23ης Δεκεμβρίου, η αγορά σε χρόνο dt κέρδισε 200 μονάδες ή περίπου 18% σε μόλις 10 συνεδριάσεις..

Από εκεί και πέρα, από την εξέλιξη του τζίρου θα καθοριστεί το timing της υπέρβασης της ζώνης των 1.300 μονάδων, επίπεδο που πλέον καθορίζεται ως η επόμενη ανοδική αντίσταση της αγοράς, καθοριστική και για την ψυχολογία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης